17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μακάμπι Χάιφα: Χαμός με πανό για την σύγκρουση Χαμάς – Ισραήλ, κινδυνεύει να χάσει την υπηκοότητα του ο Σούντγκρεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ ζήτησε να ανακληθεί η υπηκοότητα που έχει λάβει ο Ντάνιελ Σούντγκρεν για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε με το πανό.

Η Μακάμπι Χάιφα κέρδισε με 2-1 την Χάποελ Πετάχ Τίκβα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όμως αυτή η νίκη τις προκάλεσε περισσότερα προβλήματα παρά καλά. Βλέπετε πριν από την έναρξη του αγώνα, ζητήθηκε από τους παίκτες των δύο ομάδων να κρατήσουν ένα πανό, που έγραφε «Φέρτε τους πίσω τώρα!» αναφερόμενοι στους ομήρους που κρατάει η Χαμάς στην ένοπλη σύγκρουση, που υπάρχει σε εξέλιξη με το Ισραήλ.

שרי ופיירו לא החזיקו תשלט אבל לפחות היו צמודים אליו.סונדגרן לקח מטר וחצי אחורה, שחס וחלילה לא יזוהה עם הכאב של הישראלים. אותם ישראלים שנתנו לו כל כך הרבה אהבה, שקראו בשמו אחרי כל שער, ושאפילו נתנו לו אזרחות.אין מחילה.לך הביתה. pic.twitter.com/Y3v8JvEx75

— Da Oppenheim (@Duduoppe) November 25, 2023

Κάποιοι από τους ξένους παίκτες της Χάιφα αποφάσισαν να μην κρατήσουν το πανό αυτό (Πιερό, Κορνό, Σεκ και Τσέρι) ενώ ο γνώριμός μας από την θητεία του στον Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν, όχι μόνο δεν το κράτησε, αλλά έκανε κι ένα βήμα πίσω.

Η κίνησή του αυτή έκανε έξαλλους πολλούς Ισραηλινούς κι έτσι αφουγκραζόμενος την κατάσταση αυτή, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μπεν Γκβιρ έκανε αίτημα να ανακληθεί η βίζα, δηλαδή η ισραηλινή υπηκοότητα, που έχει λάβει ο Σουηδός μπακ. Φυσικά ανίστοιχει τιμωρία απαιτεί και για τους υπόλοιπους ξένους παίκτες της ομάδας που δεν κράτησαν το πανό, επειδή ο ίδιος θεωρεί πως «Εξέφρασαν έμμεση υποστήριξη στη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» και ζητάει έτσι την ανάκληση της έκδοσης των visa τους.

פניתי לשר הפנים משה ארבל לפעול לשלילת אזרחות לשחקן מכבי חיפה דניאל סונדגרן. כמו”כ לשלול את אשרת הזרים ולהחזרתם לארץ המוצא של ארבעת שחקני מכבי חיפה שנמנעו אמש במכוון להחזקת שלט ובכך ביזו בפומבית את החטופים והביעו הלכה למעשה תמיכה בנאצים מחמאס. אפס סובלנות עם תומכי טרור! pic.twitter.com/CweZtZemPH

— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) November 26, 2023

Ο ατζέντης του Σούντγκρεν πάντως ανέφερε τα εξής για το θέμα: «Άτομα που αναζητούν σημάδια πίστης: αφήνοντας οικογένειες στο σπίτι, έρχονται στο Ισραήλ, παίζοντας με την ισραηλινή σημαία στη φανέλα, με μαύρες κορδέλες στο χέρι, θα πρέπει να δώσουν μια ιδέα για την πίστη. Για όσους προσπαθούν να δείξουν ότι οι παίκτες δεν προσεύχονται 100% για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι. Είστε σκληροί, ανόητοι και ηλίθιοι που αγαπάτε τα σκάνδαλα. Αναζητήστε τη δόση των σκανδάλων σας αλλού».

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיש בקשה לשלול את האזרחות של דניאל סונדגרן ואת אשרת העבודה של יתר הזרים שלא החזיקו את השלט: “הביעו תמיכה עקיפה בארגון הטרור הרצחני ‘חמאס'” pic.twitter.com/3bPliHyMuY

— ONE (@ONE_CO_IL) November 26, 2023Μετά το σάλο που προκλήθηκε η ομάδα από το Ισραήλ εξέδωσε μία ανακοίνωση όπου εξήγησε πως οι παίκτες δεν κατάλαβαν σε τι αναφερόταν το πανό και φοβήθηκαν πως μπορεί να τους βλάψει το περιεχόμενό του και γι’ αυτό αντέδρασαν έτσι, τονίζοντας πως όλοι τους είναι φυσικά υπέρ της επιστροφής των ομήρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό