23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαθητές θα γίνουν…. «ευρωβουλευτές» για λίγες ώρες! Θα τους παρακολουθήσει ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ρόλο… ευρωβουλευτή θα βρεθούν μαθητές στην Πάτρα αφού σχολεία της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν αναλάβει ένα πρόγραμμα που γίνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όπως μαθαίνουμε θα γίνει από τα σχολεία προσομοίωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας Δυικής Ελλάδας.  Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ως ευρωβουλευτές θα ασχοληθούν με το θέμα της έμφυλης βίας ενώ προετοιμάζονται γι΄ αυτό εδώ και ένα μήνα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές μάλιστα θα έχουν δημιουργήσει και αφίσες σχετικά με το θέμα.

Το κάθε σχολείο που συμμετέχει έχει αναλάβει και από μία επιτροπή, είτε αυτή που εισάγει την ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, είτε την επιτροπή υπεράσπισης, είτε την επιτροπή αντίκρουσης. Στο τέλος θα ψηφιστεί νόμος που θα υπογραφεί από τους ευρωβουλευτές, όπως γίνεται και κατά τη διαδικασία που ακολουθείται στο ευρωκοινοβούλιο.

Την προσομοίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου και διοργανώνει το ΕΠΑΛ Αχαΐας σε συνεργασία με το ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο, το ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, το ΓΕΛ Βουναργου, το ΓΕΛ Ρίου, το 5ο ΓΕΛ Πάτρας, το 13ο ΓΕΛ Πάτρας και το Γυμνάσιο Ρίου θα παρακολουθήσει και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. 

Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί στο thebest.gr, «τα παιδιά γνωρίζουν ότι το θέμα της έμφυλης βίας είναι ένα θέμα που υπάρχει δίπλα μας και τους ενδιαφέρει. Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και έχουν παρακολουθήσει μάλιστα  on line κάποιες ολομέλειες της ευρωβουλής έτσι ώστε να μπορούν να αναπαραστήσουν τη διαδικασία. Επίσης έχουν δει ανάλογες προσομοιώσεις από άλλα σχολεία ενώ η διαδικασία βοηθάει στο να αντιληφθούν τι σημαίνει να είσαι ευρωπαίος πολίτης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό