24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μαθαίνουν αντίπαλο στο Youth League οι «πράσινοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρωταθλητές της Κ19 μαθαίνουν τον αντίπαλό τους στις πρώτες δύο φάσεις.
Εκκίνηση στις 14 Σεπτεμβρίου

Την αντίπαλό του στο Youth League θα μάθει αύριο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» του Βαγγέλη Σάμιου μετέχουν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους στη διοργάνωση και έχουν τοποθετηθεί στο μονοπάτι των πρωταθλητών, των ομάδων δηλαδή που κατέκτησαν τον τίτλο στη χώρα τους αλλά δεν εκπροσωπούνται στο Champions League.

Η UEFA προσδιόρισε γεωγραφικά κριτήρια για τις 32 ομάδες που θα μπουν αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδας στην κληρωτίδα, στη Νιόν. Ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στο τέταρτο που σημαίνει ότι η αντίπαλος του θα είναι μία εκ των:Γαλατασαράι (Τουρκία), Ασντόντ (Ισραήλ), Σλάβια Σόφιας (Βουλγαρία), Αστάνα (Καζακστάν), Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Απολόνια (Αλβανία) και Τσικζέρεντα (Ρουμανία)

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου και οι ρεβάνς στις 5 Οκτωβρίου. Εφόσον προκριθεί η ελληνική ομάδα, στην φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από αναμετρήσεις στις οποίες μετέχουν οι:Ρουχ Λβοβ (Ουκρανία), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), ΜΤΚ Βουδαπέστης (Ουγγαρία), Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία) και Τρέντσιν (Σλοβακία)

Οι οκτώ ομάδες που θα προκύψουν θα διασταυρωθούν στα play off με τις δεύτερες των ομίλων του Youth League που διεξάγονται παράλληλα με το Champions League.Ο Παναθηναϊκός έστειλε ήδη στην UEFA την αρχική λίστα που αριθμεί 40 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006. Την επόμενη εβδομάδα θα δηλώσει 23 και την παραμονή του πρώτου αγώνα ο Σάμιος θα επιλέξει την τελική 20άδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό