23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μαγικό ραβδί

Ειδήσεις Ελλάδα

Κρατούσε μαγικό ραβδί στη διετή θητεία του στο υπουργείο Εργασίας. Έτσι, κατάφερνε να μετατρέψει ένα «σαραβαλάκι», τον ΕΦΚΑ, σε… σούπερκαρ και να πετυχαίνει μειώσεις στις εκκρεμείς κύριες συντάξεις, που για τους προκατόχους του φάνταζαν αδιανόητες. Τι και αν η fast track διαδικασία προκαλεί πολλά λάθη, τριβές και νέες καθυστερήσεις; Το αποτέλεσμα και η επικοινωνία του, έγιναν με επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι αρκετό.

Τώρα, από τη θέση του Τσάρου της Οικονομίας, ο Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει να αξιοποιεί το ίδιο μαγικό ραβδί. Έτσι, μετατρέπει με ταχύτητα «αστραπής», τα ελλείμματα του ΕΦΚΑ σε πλεονάσματα. Το γεγονός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής «κάρφωσε» προ ημερών ότι στο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, το Υπερ – Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης είχε έλλειμμα 57 εκατ. ευρώ, ουδόλως προκαλεί ανησυχία. Λίγα 24άωρα αργότερα, με τρόπο… μαγικό, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καταγράφηκε ότι στο τέλος του 2023, ο ΕΦΚΑ θα έχει καταφέρει να εγγράψει πλεόνασμα 1,15 δισ. ευρώ! Μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή…

Βέβαια, το γεγονός ότι αμέσως μετά από αυτά τα… μαγικά κόλπα, με αντίστοιχη «ταχύτητα του Φωτός», εκπαραθυρώθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, δεν πρέπει να μας προβληματίζει.

Ολόκληρη ανακοίνωση 136 λέξεων εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας για να τον αποχαιρετήσει! Του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ότι έκανε δεκτή την παραίτησή του. Του χρύσωσε το χάπι, προσθέτοντας ότι ο Δουφεξής «υπηρέτησε το Κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ». Δεν χωρούσαν όμως, σε 136 λέξεις, να αναφερθούν αυτά τα «σημαντικά αποτελέσματα», με περισσότερες λεπτομέρειες. Τέτοια συμπάθεια! Το «λακωνίζειν εστίν φιλοσοφείν», θα απαντούσε κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα τσιτάτα των αρχαίων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο διάδοχος του Δουφεξή, ο μέχρι πρότινος Α’ Υποδιοικητής του Φορέα, Αλέξανδρος Βαρβέρης, να καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο του. Να πετύχει ώστε το «μαγικό ραβδί» του Χατζηδάκη να επαναφέρει τον ΕΦΚΑ στα πλεονάσματα.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι ο αποπεμφθείς Π. Δουφεξής, έχει παρελθόν στην κομματική ιεραρχία και ειδικά στον τομέα εργασίας, που δεν περνάει απαρατήρητο. Είχε διατελέσει διευθυντής τόσο του Γιάννη Βρούτση, όταν ήταν υπουργός Εργασίας, όσο και του Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, όπου παρέμεινε επί μία διετία. Δεν το λες και μικρό πράγμα να αντέχει κάποιος σε δύο υπουργούς και να καλοδέχεται και τρίτον, όντας ουσιαστικά στο ίδιο πόστο; Το Μαξίμου έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για τον κ. Δουφεξή, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Για τον σημερινό ένοικο του 8ου ορόφου της Σταδίου 29, αν είχε την ίδια εκτίμηση στον απερχόμενο διοικητή, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας…

Όμως ανεξάρτητα από τις «συμπάθειες» ή τις «αντιπάθειες», είναι γνωστό ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Εκτός αν δεν κερδίζει πια. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα μαγικό ραβδάκι, είναι επιβεβλημένο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό