23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Μαγική» Ντόρτμουντ, πέρασε από την έδρα της Μπάγερν με νίκη μετά από 10 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα τέλεια τα έκανε στο «Κλάσικερ» η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί φιλοξενήθηκαν από την Μπάγερν για την 27η αγωνιστική της Bundesliga. Κάνοντας ένα καταπληκτικό παιχνίδι αμυντικά και «χτυπώντας» την κατάλληλη στιγμή στην επίθεση, το σύνολο του Τέρζιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0, χάρις στα γκολ των Αντεγέμι (10′) και Ρίερσον (83′).

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια (12 Απριλίου 2014), η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει «διπλό» στο Μόναχο για το πρωτάθλημα, ενώ είναι το πρώτο της στην έδρα της μισητής αντιπάλου μετά τον Απρίλιο του 2017 για το κύπελλο.

Μετά από 11 χρόνια, η Μπάγερν φαίνεται πως θα αποχαιρετήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, μιας και η Λεβερκούζεν μετά την γκέλα των Βαυαρών, είναι πρώτη με 13 βαθμούς διαφορά.

Το ματς:

Στην πρώτη της επιθετική ενέργεια στο ματς, η Ντόρτμουντ ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μία γρήγορη κόντρα επίθεση, ο Μπραντ έβγαλε κάθετη για τον Καρίμ Αντεγέμι, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και από πλάγια θέση μπόρεσε να κερδίσει τον Ούλραϊχ, ο οποίος είχε ακουμπήσει την μπάλα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει για λίγα λεπτά, με τον Κέιν στο 24′ να χάνει μία μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Άγγλος επιθετικός πήδηξε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντάιερ με κοντινή κεφαλιά, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, με την άμυνα της Ντόρτμουντ να απομακρύνει. 

Το δεύτερο μέρος:

Η Ντόρτμουντ πατούσε καλά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ενμέτσα να είχε στο 52′ τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Ο Γερμανός μέσος σταμάτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε δυνατά ωστόσο ο Ούλραϊχ, απέκρουσε εντυπωσιακά, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 66′ ο Μάατσεν έκανε μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Βεστφαλοί ήταν άριστοι αμυντικά και δεν αφήνανε περιθώρια στους γηπεδούχους να πλησιάσουν την εστία τους.

Η Μπάγερν πίεζε τα τελευταία λεπτά, όμως ο Χούμελς ήταν… απροσπέραστος και ο Μέιερ δεν έδειχνε διατεθειμένος να δεχθεί γκολ. Η Μπορούσια έψαχνε ένα δεύτερο γκολ σε μία γρήγορη επίθεση και το κατάφερε στο 83′. Ο Ρίερσον υποδέχθηκε την μπάλα στα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με ένα απίστευτο δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Ο Κέιν στο 88′ μείωσε για τους Βαυαρούς, ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο διαιτητής μετά από επικοινωνία του με τον VAR, ακύρωσε το γκολ του Άγγλου, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την κεφαλιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό