24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι- Άνοιξε η εθνική οδός

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, ενώ γίνεται προσπάθεια να μην περάσουν οι φλόγες την εθνική οδό. Από την πυρκαγιά έχει καεί άγνωστος αριθμός κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές οικίες.

Σημειώνεται ότι εκδόθηκαν 3 μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Καλλιθέα, Πευκιά Ειρήνη στη συνέχεια από Άγιο Χαράλαμπο και στο τρίτο μήνυμα από Ίσθμια, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

«Κι εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλείς προορισμούς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά 135 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, 8 αεροσκάφη 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ κι ένα ακόμη για τον συντονισμό τους. Επίσης το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣΆνοιξε η εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

The walking dead #φωτια pic.twitter.com/Tcba8PwL4b

— O’Rein 🛸 (@o_rein) July 17, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό