16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μίλτος Τεντόγλου: Η αποκάλυψη για τα παιδικά του χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές της χώρας μας. Η σπάνια αναφορά στα παιδικά του χρόνια και οι αξίες που τον διαφοροποιούν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του στίβου και συγκεκριμένα στο μήκος όπου θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους άλτες παγκοσμίως.

O χρυσός Ολυμπιονίκης ορκίστηκε πρόσφατα έφεδρος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων (και συγκεκριμένα του Πολεμικού Ναυτικού) και συνεχίζει αδιάκοπα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, αναμένεται να βρεθεί ξανά στο βάθρο.

Η μόνη γυναίκα που φόρεσε το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου είναι η άγνωστη αδελφή του Κατερίνα

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πολλά παραπάνω από ένας χρυσός Ολυμπιονίκης

Με τις επιδόσεις του ο Τεντόγλου έχει καταφέρει να μιλά για εκείνον όλος ο πλανήτης ωστόσο αυτός παραμένει ο ίδιος, αγνός και low profile αθλητής, που μάχεται για έναν καλύτερο κόσμο.

https://www.instagram.com/p/C0Tr2RIoMnq/Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ολυμπιονίκης έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές δράσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις κοινωνικές ευαισθησίες που τον διακατέχουν.Ο 25χρονος είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του και ειδικότερα με την αδερφή του, Κατερίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερή του θαυμάστρια.Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν «μασάει» τα λόγια του και δεν διστάζει να παραδεχθεί τυχόν αδυναμίες. Οι δηλώσεις του γίνονται συχνά viral και όχι άδικα, με την πρόσφατη νίκη του στη Γλασκόβη να συνοδεύεται από την εξής επική δήλωση: «Ο αγώνας ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Δεν είχα καμία όρεξη. Ήταν δύσκολο. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε το άλμα, η επίδοση».Αν δεν ήταν κορυφαίος άλτης του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου θα μας απασχολούσε σίγουρα με τις καλλιτεχνικές του ανυσηχίες.

Μιλώντας στο ΈΘΝΟΣ και στην Έλβη Μιχαηλίδου ο Ολυμπιονίκης είχε εξομολογηθεί: «Ήμουν αντιδραστικός μικρός. Και στο σχολείο, και με τους φίλους μου και έξω… Ήμουν και αρκετά άτακτος θα έλεγα. Πήγαινα στο μουσικό σχολείο στη Σιάτιστα. Παίζω μπουζούκι, κιθάρα, λίγο πιάνο και μπάσο. Αυτό που θυμάμαι ότι μου άρεσε πιο πολύ απ’ όλα ήταν οι ορχήστρες… Θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι σχετικό με τη ζωγραφική, με τη μουσική δεν είμαι τόσο σίγουρος».

Ο μπαμπάς του Μίλτου Τεντόγλου έκανε σπάνια αναφορά στα παιδικά του χρόνια

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα fosonline.gr και τον δημοσιογράφο, Θέμη Σινάνογλου παραχώρησε πριν λίγα 24ωρα ο πατέρας του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Τεντόγλου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιμονή του αθλητή, την ανεξαρτησία του και την ανάγκη του να είναι οικονομικά αυτόνομος σε νεαρή ηλικία.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο μπαμπάς του Ολυμπιονίκη, ο Μίλτος Τεντόγλου ήθελε να αγοράσει ένα μηχανάκι και επειδή δεν είχε τα χρήματα που χρειαζόταν, δούλευε και μάζευε σταδιακά το ποσό για να αποπληρώσει τον μπαμπά του.

«Ατίθασος όχι. Αυτόβουλος ήταν. Είχε πάντα τον δικό του τρόπο για να κάνει αυτό που ήθελε. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Όταν ήταν 9 ετών, ήρθε και μου ζήτησε να του πάρω ένα μηχανάκι. Από αυτά τα μηχανάκια που είναι για παιδιά. Εγώ είχα πάντα τρέλα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βλέπαμε μαζί αγώνες. Για να τον αποτρέψω, του είπα ότι είναι πολύ ακριβό, έκανε 1.500 ευρώ και ότι δεν μπορούσα. Ξέρεις τι έκανε; Μάζευε κρυφά λεφτά και μέσα σε δύο μήνες μού έφερε 500 ευρώ», εξομολογήθηκε ο μπαμπάς του Ολυμπιονίκη.

https://www.instagram.com/p/Ct4K4-TNOEJ/

Και συνέχισε: «Πήγαινε κάθε μέρα στον παππού του και του κουβαλούσε ψώνια! Ψώνιζε και για άλλους, έκανε θελήματα. Πήγαινε για κάλαντα. Ήρθε λοιπόν και μου έδωσε 500 ευρώ και μου υπέγραψε γραμμάτια για τα υπόλοιπα 1.000. Αφού του πήρα το μηχανάκι, δεν το ξέχασε, ερχόταν κάθε τόσο και μου έδινε 5 ευρώ, 10 ευρώ για να αποπληρώσει τα γραμμάτια».

https://www.instagram.com/p/CqXg1uMMzI2/

Οι Ολυμπιονίκες ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι συγγενείς τους καμαρώνουν

Το αγαπημένο φαγητό του αθλητή κοστίζει 200 ευρώ το κιλό

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τεντόγλου στον δημοσιογράφο, Θέμη Σινάνογλου, κάθε φορά που ο αθλητής επισκέπτεται τον μπαμπά του, εκείνος του μαγειρεύει την αγαπημένη του μπριζόλα, Ιαπωνικής παραγωγής.

«Κάθε φορά που έρχεται του μαγειρεύω μια ειδική μπριζόλα που όποτε έρθει φροντίζω να προμηθεύομαι. Η καλύτερη, αλλά όχι για τα δικά μας οικονομικά μεγέθη… Έχει 200 ευρώ το κιλό, είναι ιαπωνικό μοσχάρι με πάρα πολύ καλή γράμμωση και ειδικό λίπος», εξήγησε ο Γιώργος Τεντόγλου.

Πρόκειται για το Wagyu, μια συγκεκριμένη κατηγορία βοείου κρέατος που παράγεται στην Ιαπωνία. Το κόστος του είναι αρκετά υψηλό και αυτό οφείλεται στο ότι η αναλογία μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών είναι υψηλότερη από ό,τι σε άλλα βοοειδή και το κορεσμένο λίπος του διαφορετικό. Το 40% του λίπους του wagyu ονομάζεται στεατικό οξύ, το οποίο θεωρείται πως έχει ελάχιστο αντίκτυπο στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.

κεντρικής: miltos_d.tentoglou



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό