16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μίλτος Τεντόγλου: Άρχοντας των… μεταλλίων! – Η εντυπωσιακή συλλογή που έχει στα 25 του

Ειδήσεις Ελλάδα

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι μόλις 25 ετών, αλλά έχει… σαρώσει τα πάντα στο άλμα εις μήκος!

1
SHARES

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κι έγινε μόλις ο τέταρτος αθλητής που κάνει το «back-to-back».

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έβαλε το όνομα του δίπλα στους Λάρι Μάιρικς (1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (2012 και 2014) και φυσικά σε αυτό του θρυλικού, Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος στέφθηκε πέντε σερί φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής (1993, 1995, 1997, 1999, 2001).

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην Γλασκώβη ήταν το 10ο της καριέρας του σε «μεγάλη» διοργάνωση (βλ. Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια κι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα), ενώ μετράει ακόμα ένα χρυσό στο Diamond League.

Αναλυτικά τα μετάλλια του σε επίπεδο ανδρών:

Ολυμπιακοί Αγώνες: 1 (1 χρυσό)

2021 1ος 8,41 (0.1) Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

Παγκόσμιο ανοικτού στίβου: 2 (1 χρυσό, 1 ασημένιο)

2022 2ος 8.32μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Όρεγκον2023 1ος 8,52 Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού, Βουδαπέστη

Παγκόσμιο κλειστού: 2 (2 χρυσά)

2024 1ος 8,22μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Γλασκώβη2022 1ος 8,55 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι

Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου: 2 (2 χρυσά)

2022 1ος 8,52μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο2018 1ος 8,25 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βερολίνο

Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου: 3 (3 χρυσά)

2023 1ος 8,30 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη2021 1ος 8,35 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Τορούν2019 1ος 8,38 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Γλασκώβη«Ο αγώνας μου ήταν χάλια! Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό…»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το «back to back» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνιση του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το τι δεν του άρεσε, είπε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ».

Ο Τεντόγλου δήλωσε επίσης…

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, επεσήμανε ότι: «Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς σεζόν από την Ντόχα».

Για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις φέτος και αν σκέφθηκε να κάνει διαχείριση: «Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ’ αρέσει να χάνω αγώνες, μ’ αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Για το τι κρατάει: «Ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».

Δείτε το με τις δηλώσεις που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου:

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό