23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μήπως να ονομάσουμε αυτήν την κίνηση «Κιλιάν Εμπαπέ»;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μας έχει συνηθίσει τόσο στο να σκοράρει, όσο στο ότι αυτά τα γκολ που πετυχαίνει θα είναι… απίστευτα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μερικά που επαναλαμβάνονται διαρκώς και δημιουργούν το εύλογο ερώτημα, αν πρέπει αυτή η κίνηση που κάνει να αποκτήσει το όνομά του…

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν κάποιος κάνει κάτι ξανά και ξανά, είναι λογικό να ταυτιστεί με αυτό. Αμέσως σκέφτεσαι την ενέργεια, την πράξη ή ό,τι έχει κάνει και το μυαλό σου σε παραπέμπει σε εκείνον. Αυτό μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί για τον Κιλιάν Εμπαπέ και τα γκολ του, με τον τρόπο με τον οποίο τα πετυχαίνει.

Ο Γάλλος σταρ «άδειασε» την άμυνα της Μίλαν και σκόραρε με φανταστικό τρόπο στο μεταξύ τους ματς στο Champions League (25/10, 3-0). Υποδέχθηκε την μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση και συνέκλινε από τα αριστερά προς τον κεντρικό άξονα. Ο συνδυασμός της τεχνικής του κατάρτισης με την απαράμιλλη ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει, είναι δύο στοιχεία που μπορούν να «εκθέσουν» ανεπανόρθωτα κάθε αμυντικό.

Αυτό έγινε και εν προκειμένω, καθώς ο Φικάγιο Τομόρι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αλλαγή κατεύθυνσης που πραγματοποίησε και έπειτα το πλασέ του είναι υποδειγματικό. Χαμηλά, συρτά στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα, τον οποίο πετυχαίνει πάνω στον βηματισμό και τον… ξεγελάει αλλάζοντας την πορεία της μπάλας με το σουτ του.

Ένα πολύ δύσκολο γκολ, που για τον Κιλιάν Εμπαπέ όμως έχει γίνει… ρουτίνα. Το έκανε ξανά απέναντι στην Μπρεστ (29/10) στο πρωτάθλημα με παρόμοιο τρόπο. Ακριβώς ίδια μεθοδολογία. Και φυσικά, το έχει ξανακάνει και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, την σεζόν 2020/21 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Με το ματς στο 2-2, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε ένα τέτοιο ολόιδιο γκολ με τα προηγούμενα, νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης εκείνη τη χρονιά.

Συνεπώς, αφού σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι… σύμπτωση, μήπως πρέπει να ονομάσουμε την κίνηση αυτή «Κιλιάν Εμπαπέ»;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό