16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μήνυση Μπενζεμά κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατέθεσε ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαριστής, Καρίμ Μπενζεμά.

Η υπόθεση έχει ταράξει το γαλλικό ποδόσφαιρό, καθώς ο υπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγόρησε τον ποδοσφαιριστή για σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η αντίδραση του Καρίμ Μπενζεμά στις δηλώσεις αυτές ήταν σφοδρή, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με το BBC, ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας είχε δηλώσει τον Οκτώβρη ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου «έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».  Το σχόλιο του Νταρμανέν ήρθε αφότου ο παίκτης της Αλ Ιτιχάντ, της Σαουδικής Αραβίας, δημοσίευσε στα social media την υποστήριξή του στο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Στις σχετικές δηλώσεις του ο  Ζεράλ Νταρμανέν τόνισε ότι ο ποδοσφαιριστής «λησμόνησε»  εκφράσει παρόμοια συμπάθεια για τα εκτιμώμενα 1.300 Ισραηλινά θύματα που σκότωσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώην Γάλλος επιθετικός ήταν «γνωστός για τους δεσμούς του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά, στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζει πως ο ισχυρισμός του υπουργού προκάλεσε τεράστια βλάβη στην τιμή και στη φήμη του, με τον ποδοσφαιριστή να γίνεται θύμα «πολιτικής χειραγώγησης» στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι.

Toutes nos prières pour les habitants de Gaza victimes une fois de plus de ces bombardements injustes qui n’épargnent ni femmes ni enfants.

— Karim Benzema (@Benzema) October 15, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό