20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα καταθέσει η οικογένεια της 40χρονης Όλγας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η άτυχη γυναίκα που χτυπήθηκε από τον σύντροφό της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών, πάλευε επί 19 μήνες να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 47χρονος δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών 

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα ασκήσει η οικογένεια της 40χρονης Όλγας στον σύντροφό της ο οποίος στις 4 Ιανουαρίου 2022, την χτύπησε άγρια και βάναυσα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος της έμφυλης βίας που μίλησε στην ΕΡΤ «στόχος μας είναι να ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Για 19 μήνες η Όλγα έδινε μάχη αρχικά να κρατηθεί στη ζωή σε κωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια καθηλωμένη σε κέντρο αποκατάστασης προσπαθώντας να μπορέσει να αρθρώσει κάποιες λέξεις και να κινηθεί. Δεν τα κατάφερε όμως να επανέλθει πλήρως. Άφησε την τελευταία της πνοή χθες στο Λαΐκό νοσοκομείο.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε στην αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος είχε τονίσει πως «Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν άπλωσε για πρώτη φορά το χέρι του. Χτύπησε ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο! Τα χτυπήματα αυτά δεν έγιναν με τρία χαστούκια».

Ο δικηγόρος της οικογένειας πρόσθεσε πως η Όλγα «Δεν μπορούσε να τραφεί σωστά επικοινωνούσε με το βλέμμα το άγγιγμα χεριών. Ηταν ιδιαίτερα αποδυναμωμένο το ανοσοποιητικό της. Υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή» ανέφερε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει συγνώμη. Είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς και ότι ήταν θυμωμένος επειδή το θύμα του είχε αναφέρει πως είχε δημιουργήσει άλλη σχέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό