16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μήνυμα Σολτς στη Βουλγαρία: Πάρτε πίσω το βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε τη Βουλγαρία να άρει το βέτο της στις ενταξιακές συνομιλίες της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, λέγοντας ότι η Ένωση πρέπει να αποφύγει να διαψεύσει τις ελπίδες ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Σολτς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σόφια στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στην περιοχή ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ότι αισθάνεται μια «νέα προθυμία» της ΕΕ να επεκταθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα δεν αντέχει δεύτερα Ιμια

Was mir wichtig ist – zur EU-Perspektive der Länder des Westbalkans: Es gibt Probleme, aber keine unüberwindbaren Probleme. pic.twitter.com/U3t8i2p0Ay

— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) June 11, 2022

Νέος επείγοντας χαρακτήρας

Ο πόλεμος έχει προσδώσει νέο επείγοντα χαρακτήρα στη διαδικασία της προσπάθειας να συνδεθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στενότερα με το μπλοκ των 27 μελών σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρωσική και κινεζική επιρροή, ανέφερε το Reuters.

Ο Γερμανός καγκελάριος έχει καταστήσει το θέμα προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μεσολαβητή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Βλέπω πιθανότητες για πρόοδο», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ. «Θα παραμείνουμε σε στενή ανταλλαγή απόψεων τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

Ο συμβολισμός της Φώφης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό