16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: «Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαστε μία κυβέρνηση ανοιχτή σε όλα τα κοινωνικά αιτήματα. Ακούμε την κοινωνία. Ακούμε και τους αγρότες που διαμαρτύρονται. Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Θέλω να θυμίσω ότι εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε το αγροτικό εισόδημα. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θέλουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρά δυσκολίες έχει και επιτυχίες» συμπλήρωσε αναφερόμενος στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων.

Για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ είπε ότι κάθε «μεγάλη μεταρρύθμιση προκαλεί αντιδράσεις» ενώ χαρακτήρισε «δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό» τις κινητοποιήσεις των αγροτών λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια που συνεχίζει ακάθεκτη σημείωσε ότι μόλις υπάρξουν πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα υπάρξουν και στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό