16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μάχη της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα- Εκκενώσεις οικισμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς που έχουν ξεσπάσει στην Ηλεία.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, στο σημείο επιστρατεύθηκαν 21 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα στα κινητά από το 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, όπου υπήρχε επίσης εστία της φωτιάς, Στρέφι και Σμίλα στην Ηλεία, που είναι διπλανά χωριά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές πρέπει άμεσα να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Παλαιοβαρβάσαινα #Καρούτες #Στρέφι & #Σμίλα απομακρυνθείτε προς #Αρχαία_Ολυμπία

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 29, 2023

Σύμφωνα με το ilialive, η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε δύο μέτωπα, στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ κάνει λόγο για εμπρησμό.

Παράλληλα, την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έχει προκαλέσει, σύμφωνα με το ilialive, νέα εστία της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής, και καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Μάλιστα έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ, επικαλούμενη τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας Βασίλη Σολδάτο, αναφέρει ότι η κατάσταση στα δύο μέτωπα προς την Αρχαία Ολυμπία και στην Παλαιοβαρβάσαινα πηγαίνουν πολύ καλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό