20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μάχη με τις φλόγες σε χαράδρες – Φόβοι να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, πλησίον του φράγματος του Μόρνου.

Η φωτιά ξέσπασε πάνω από τον καταυλισμό στο Σοφό, σε δύσβατο σημείο, ενώ υπάρχουν φόβοι να μην ξεφύγει η πυρκαγιά προς το βουνό.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ξάνθη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Μαγγάνων Ξάνθης.

Και σε αυτήν την περίπτωση, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ειδικότερα, επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, καθώς και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Φάρσαλα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, στο μεταξύ, η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Ναρθάκι, στα Φάρσαλα Λάρισας.

Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό