22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μάχη για να σωθούν οι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Λάρισας, προκειμένου να κρατήσουν στην ζωή έξι νέους ανθρώπους που διακομίστηκαν μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πάνω από 50 είναι οι ελαφρύτερα τραυματισμένοι, που δέχονται την φροντίδα του ιατρικού προσωπικού.

Ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών είναι ανάμεσα στους τραυματίες και το οποίο νοσηλεύεται στη χειρουργική του  Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, όπου το κλίμα είναι βαρύ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, δύο νέοι νοσηλεύονται με  βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Έξι άτομα βρίσκονται σε χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και είναι σε εξέλιξη η αποκατάστασή τους, ενώ φροντίδα λαμβάνουν και οι υπόλοιποι τραυματίες.

Την ίδια ώρα, συγγενείς των θυμάτων, λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται στα δύο νοσοκομεία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, έθεσε σε ετοιμότητα τους ιδιώτες γιατρούς πέντε ειδικοτήτων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Γιαννακόπουλος είπε πως 40 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και εξέφρασε την πρόβλεψη ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

2410683175 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)2410683176 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό