17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μάστιγα οι κλοπές ακριβών ρολογιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 8 μέλη μιας συμμορίας που έκλεβε ρολόγια σε πολλές χώρες της Ευρώπης συνέλαβε σήμερα η ιταλική αστυνομία στην Νάπολι μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Συνολικά στην γιγάντια επιχείρηση που διεξάγεται σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία και Ισπανία έχουν συλληφθεί συνολικά 35 άτομα. Η σπείρα των ληστών ρολογιών δρούσε κατά κύριο λόγο στην Ισπανία, χτυπώντας σε μεγάλες πόλεις και τουριστικά κέντρα.

Πως δρούσαν οι ληστές

Ο τρόπος δράσης των ληστών ήταν τόσο πρόχειρος όσο όμως και αποτελεσματικός. Δρούσαν σε ομάδες των τριών έως πέντε ατόμων. Ο ένας εντόπιζε τα υποψήφια θύματα σε χώρους όπως ακριβά εστιατόρια ή πολυτελή ξενοδοχεία. Μόλις έβαζαν στόχο έναν άτομο που φορούσε ακριβό ρολόι, ένα από τα μέλη της συμμορίας έθετε το θύμα υπό παρακολούθηση για να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Δρώντας γρήγορα και όπου χρειαζόταν με τη χρήση βίας, τα άλλα μέλη της σπείρας επιτίθονταν στο θύμα βγάζοντάς του το ρολόι από τον καρπό και στη συνέχεια έτρεχαν προς ακόμα έναν συνεργό τους που τους περίμενε σε πολύ κοντινή απόσταση με ένα σκούτερ.

Η εκθετική αύξηση στις τιμές των πολυτελών ρολογιών τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει την όρεξη των κακοποιών που αύξησαν με τη σειρά τους τις κλοπές. Όπως αναφέρει η Europol τέτοιου είδους κλοπές συνήθως ερευνώνται σε τοπικό επίπεδο ωστόσο οι αυξανόμενες κλοπές ρολογιών ενεργοποίησαν αυτή τη φορά πολλά κράτη μαζί μιας και πλέον φαίνεται ότι υπάρχει το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τις απανωτές ληστείες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό