22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μάσκες προσώπου 3D εκτύπωσης: Ξεκινάει η παραγωγή – Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάσκες προσώπου 3D εκτύπωσης: Τηλεδιάσκεψη με τους συντονιστές της εθελοντικής ομάδας Hellas CΟVID -19 3D Printing Supplies είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάσκες προσώπου 3D εκτύπωσης: Οι συντονιστές, Σίμος Κόκκινος και Κωστής Κουτρέτσος, τον ενημέρωσαν για το πώς η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, την παραγωγική δυνατότητα της ομάδας αλλά και τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής, σε άλλα υλικά ιατρικού εξοπλισμού. Αναφέρθηκαν επίσης, στην καλή συνεργασία τους με το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι θα συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητάς τους.  

O πρωθυπουργός συμμετείχε χθες σε τηλεδιασκέψεις για θέματα που αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, προ ημερών, ο κ. Κουτρέτσος,  ιδρυτής και project manager της 3DHUB Greece, ανέφερε πως οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι βασικό εργαλείο για τον επαγγελματικό κλάδο που αναδύεται και στην Ελλάδα. “Τις τελευταίες ημέρες η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει ακουστεί, είτε με αφορμή εξελιγμένες εταιρείες, όπως αυτές της Formula 1 που διαθέτουν την τεχνογνωσία τους για να παράξουν με τεχνικές 3D εκτύπωσης όσα έχουν ανάγκη οι γιατροί και θεραπευτές, είτε με αφορμή τις προσπάθειες εθελοντών να βρουν λύσεις στις διαδικασίες θεραπείας και όχι μόνο” ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Κουρτέσης, program manager του OK!Thess και μέλος της ομάδας συντονισμού της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece (www.co19response.gr). Όπως τονίζει, “η μέθοδος του 3D Printing προσφέρει άμεσες λύσεις, εκεί όπου απαιτείται γρήγορη ταχύτητα αρχικής αντίδρασης, αλλά δεν απαιτείται μεγάλος όγκος παραγωγής. Συνεπώς, πρόκειται για μία πολύ καλή λύση για την αναπλήρωση κάποιων ειδικών εξαρτήματων που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν χρειάζεται να παράγονται σε χιλιάδες τεμάχια ανά ημέρα (π.χ. βαλβίδες αναπνευστήρων, όπως έγινε στην Ιταλία). Ωστόσο, το 3D Printing δεν αποτελεί πρακτική λύση για την παραγωγή υλικού, όπως προστατευτικές ασπίδες προσώπου ή χειρουργικές μάσκες, που χρειάζονται τα νοσοκομέια άμεσα και σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Αυτά είναι τα είδη που βρίσκονται σε μεγαλύτερη έλλειψη στο σύστημα υγείας σήμερα. Εκεί απαιτούνται έξυπνες λύσεις σχεδιασμού και παραγωγής που συνδυάζουν γρήγορη εκκίνηση με μεγάλη ικανότητα παραγωγής ανά ημέρα. Σε τέτοιες λύσεις εστιάζουν τα μέλη της δράσης “COVID-19 Response Greece”. από πελάτες.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό