22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μάσκες και αναπνευστήρες δωρίζουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Co-19 και ο τεχνολογικός κλάδος, με τους διευθύνοντες συμβούλους των αμερικανικών «κολοσσών», μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook και ο Τιμ Κουκ της Apple, να δεσμεύονται για δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες και αναπνευστήρες, στο ιατρικό προσωπικό. Ολοένα και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τιμ Κουκ της Apple ανακοίνωσε χθες ότι η Apple θα κάνει δωρεά «εκατομμύρια μάσκες» για τους επαγγελματίες υγείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Την ίδια ημέρα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook δωρίζει το απόθεμα εκτάκτου ανάγκης 720.000 μασκών στους εργαζομένους στην Υγεία. Το Facebook είχε αγοράσει τις μάσκες τότε που μαίνονταν οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μαρκ Μπένιοφ, ανακοίνωσε τη δωρεά 9.000 μασκών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Φρανσίσκο. «Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να παραδώσουμε και 5 εκατ. μάσκες επιπλέον αυτή την εβδομάδα συν ζωτικής σημασίας εξοπλισμό προσωπικής προστασίας(ΡΡΕ)», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του κατασκευάζει αναπνευστήρες και θα παραδώσει περισσότερους από 1.200 αυτή την εβδομάδα.

με πληροφορίες από CNBC, ΒBG

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό