23.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μάθε πώς η σπατάλη τροφίμων επηρεάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τον πλανήτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Tα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθούν ισοδυναμούν με χρήματα που προέκυψαν από τον κόπο και την εργασία της οικογένειας.

Τα γεμάτα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο που ξεχειλίζει τρόφιμα είναι το… όνειρο κάθε μαμάς, καθώς έτσι αισθάνεται σίγουρη πως όποια στιγμή κι αν πεινάσει το παιδάκι της, σίγουρα θα υπάρχει κάτι φαγώσιμο στο σπίτι. Από την άλλη, όταν έρχεται εκείνη η ώρα που φρούτα που χάλασαν πριν φαγωθούν καταλήγουν στα σκουπίδια, μαζί με μπισκότα που έληξαν, ψωμί του τοστ που μούχλιασε πριν καταναλωθεί, εκεί έρχονται οι δεύτερες σκέψεις και οι τύψεις. Όμως, αγαπητή μαμά, δεν είναι εκείνη η σωστή ώρα για να σκεφτείς.

Η ώρα να κάνεις μια παύση για καλό, να πάρεις μια στιγμή από τον χρόνο σου που τρέχει ιλιγγιωδώς, είναι ακριβώς πριν προσθέσεις ένα ακόμα τρόφιμο στο καλάθι του σούπερ μάρκετ: Πραγματικά, το χρειάζεστε στην οικογένειά σας αυτό; Και, καθώς συνήθως στις επισκέψεις σου στο σούπερ μάρκετ έχεις μαζί σου το παιδάκι σου, σκέψου, τι καλό παράδειγμα του δίνεις εκείνη τη στιγμή, με το να σταματήσεις ένα λεπτό και να σκεφτείς: Θα προλάβετε να καταναλώστε τα τρία πακέτα ψωμί του τοστ πριν χαλάσουν ή μήπως είναι καλύτερα να αγοράσεις τώρα μόνο το ένα που πράγματι χρειάζεσαι;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό