24.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

«Λύγισε» στη Μασσαλία η ΑΕΚ από λάθη, απουσίες και διαιτητικές αποφάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ πήγε στη Μασσαλία χωρίς Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο και Πισάρο, το πάλεψε για όσο το παιχνίδι ήταν 11vs11 αλλά ένα μεγάλο λάθος του Στάνκοβιτς που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του ρέφερι Στεφάνσκι και του VAR, ”λύγισαν” την Ένωση που ηττήθηκε με 3-1 από την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την ΑΕΚ να μην έχει προβλήματα από τους γηπεδούχους. Από το 20′ και έπειτα η Μαρσέιγ έγινε πιο απειλητική, βρήκε χώρους στην πλάτη της άμυνας και απείλησε για πρώτη φορά με τον Εντιαγέ να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος παίκτης είδε τον πορτιέρε της Ένωσης να λέει ”όχι” και η υπεροχή των γηπεδούχων σε εκείνο το διάστημα έφερε το 1-0. Μετά από μπαλιά του Κλος από τα δεξιά, ο Βιτίνια από κοντά άνοιξε το σκορ σε μία φάση όπου η ΑΕΚ ”φωνάζει” για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Βίντα. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ανέβασε την απόδοσή του από το 35′, πίεσε αλλά χωρίς να έχει μεγάλες φάσεις. Το γκολ που πέτυχε στο 45′ ο Τσούμπερ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ στον Βίντα στην αρχή του τέρματος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά και στο 53′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Από μία κόντρα επίθεση, ο Μάνταλος έκανε υπέροχο γύρισμα από τα αριστερά και ο Πινέδα από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.  Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Στάνκοβιτς έκανε μεγάλο διπλό λάθος. Πάσα στον Βιτίνια εντός περιοχής και έπειτα πέναλτι-αποβολή στον Πορτογάλο φορ. Στο 60′ ο Χαρίτ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1. Στο 69′ ο ρέφερι, Στεφάνσκι, καταλόγισε με μία τραβηγμένη απόφαση πέναλτι του Άμραμπατ πάνω στον Λόντι και ο Βερετούτ πέτυχε το 3-1, νικώντας τον Αθανασιάδη.Στα υπόλοιπα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν τρεις ευκαιρίες για γκολ, με τον Αθανασιάδη να έχει σπουδαίες επεμβάσεις και το 3-1 να αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα.

Oι Μασσαλοί με αυτή την νίκη έφτασαν τους 5 βαθμούς, αφήνοντας την ΑΕΚ στους 4 και ενώ απόψε το Μπράιτον-Άγιαξ θα ολοκληρώσει την αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο του Europa League.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό