16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λύγισε στα πέναλτι η ψυχωμένη Εθνική Γυναικών, με Ισπανία για το χάλκινο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα γυναικών και αποκλείστηκε απ’ την Ουγγαρία, στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου στη διαδικασία των πέναλτι (9-9 κ.δ., 4-2 πεν.) και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Ντόχα.

Το πρώτο οκτάλεπτο άρχισε με το εκπληκτικό χατ-τρικ της Νίνου, που έδωσε προβάδισμα στην Εθνική με 3-1, αλλά οι Μαγιάρες πέτυχαν δύο τέρματα σερί και έφεραν την ισοροπία στο φινάλε. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με την Πάρκες, που πήρε το τιμπάουντ και έκανε το 4-3.

Η Ελευθερία Πλευρίτου έφερε το ματς στα ίσια, με τις Γιαννοπούλου και Χυδηριώτη (έπειτα από χρήση VAR), να δίνουν «αέρα» δύο τερμάτων στην Εθνική. Η Πάρκες κι η Γκράντα ισοφάρισαν, ξανά, για την Ουγγαρία και το τέλος του ημιχρόνου ήρθε ισόπαλο με επιμέρους σκορ, όπως και το πρώτο οκτάλεπτο, 3-3.

Η απόλυτη ισορροπία επικράτησε και στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες έκαναν σκληρή άμυνα και μπήκαν μόλις δύο γκολ (1+1). Αρχικά η Ειρήνη Νίνου πέτυχε το τέταρτο γκολ της στο παιχνίδι, με άπιαστο σουτ, με τη Ζίλαγκι να απαντά, στην παίκτρια παραπάνω και να διαμορφώνει άλλη μια ισοπαλία.

Ίδιο σκηνικό και στο τελευταίο οκτάλεπτο. Η Ζίλαγκι έβαλε μπροστά την Ουγγαρία, με τις Ελευθεριάδου και Μυριοκεφαλιτάκη να ανατρέπουν, ξανά, το παιχνίδι. 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι Μαγιάρες ισοφάρισαν κι έστειλαν το ματς στα πέναλτι (9-9). Στα πέναλτι η Ελλάδα αστόχησε στα δύο πρώτα και έμεινε εκτός διοργάνωσης (4-2).

Στον μικρό τελικό το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή και ώρα 15:00 με τηλεοπτική κάλυψη απ’ την ΕΡΤ3. Ο τελικός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ουγγαρία είναι προγραμματισμένος την ίδια μέρα στις 16:30.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό