18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

‘Λόγω του Γκάλη σήμερα μπορούμε να αποκαλούμαστε μπασκετμπολίστες’

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας εν όψει Mundobasket 2023 και ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε στο SPORT24 στο πλαίσιο της Media Day για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η ελληνική ομάδα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα η Εθνική Ανδρών ρίχνεται στη μάχη του Mundobasket 2023 και συνεχίζει την προετοιμασία της εν όψει του μεγάλου μπασκετικού ραντεβού. Ένας παίκτης που βίωσε όλο το ταξίδι μέχρι την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, ο Γιώργος Τσαλμπούρης, μίλησε στο SPORT24 για την προοπτική συμμετοχής στην μεγάλη διοργάνωση, τα οφέλη της παρουσίας του στην Ισπανία, όπως φυσικά και για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη.

“Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή το να εκπροσωπώ την Εθνική Ομάδα. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και είναι κάτι που συμβαίνει σε μόνιμη βάση και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Νιώθω επίσης περήφανος που βοήθησα στο να καταφέρει να η ομάδα να είναι παρούσα στο τουρνουά, καθώς λόγω των παραθύρων πολλές φορές μεγάλες ομάδες ή φαβορί θεωρητικά δεν τα καταφέρνουν μέσω αυτής της διαδικασίας. Η Ελλάδα απέδειξε πως έχει το βάθος των παικτών για να τα καταφέρει και χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Είμαστε εδώ για το καλύτερο για την Εθνική”.

Για το αν είναι το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή να παίξει σε μία μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας: “Δεν το συζητάμε καν. Όλοι θέλουμε να είμαστε στο Παγκόσμιο, όπως και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό και στα επόμενα τουρνουά που έρχονται, ωστόσο δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο δώδεκα μπορούν να πάνε. Το κάθε παιδί δίνει τη μάχη του, αλλά ο στόχος δεν είναι η παρουσία του καθενός στο τουρνουά, στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδας”.

Για την μετακόμισή του στην Ισπανία και τα οφέλη που αποκόμισε:” Το ότι έφυγα στο εξωτερικό δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τον ρόλο μου στην Εθνική Ομάδα. Πραγματοποίησα το όνειρό μου με το να φύγω για να παίξω στην Ισπανία, από μικρό παιδί ήθελα να παίξω εκεί. Είναι ένα πρωτάθλημα επιπέδου Ευρωλίγκας, είναι πολύ ανταγωνιστικό, σίγουρα με έκανε καλύτερο και ναι, ίσως η παρουσία μου εκεί έχει αναβαθμίσει και τον ρόλο μου στην Εθνική Ομάδα”.

Για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη που θα τιμηθεί στο φιλικό με αντίπαλο την Σλοβενία: “Τώρα τι να πω εγώ για τον Νίκο Γκάλη; Δεν χρειάζεται να πω τίποτα, απλά θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που θα έχω την καλύτερη θέση σε αυτή την τελετή και θα είμαι μάρτυρας σε αυτή τη μεγάλη βράβευση ενός ανθρώπου που λόγω του οποίου εμείς σήμερα μπορούμε να αποκαλούμαστε μπασκετμπολίστες”.

Για την στήριξη του κόσμου: “Η Εθνική πέρυσι μπορεί να μην έφερε το μετάλλιο που όλοι θέλαμε και ο κόσμος περίμενε από εμάς, ωστόσο το ότι είδαμε το ΟΑΚΑ να γεμίζει 3-4 φορές μέσα στον Αύγουστο ασφυκτικά είναι μεγάλη νίκη, είναι ένα μετάλλιο κατά μία έννοια. Ήταν ένας από τους στόχους μας να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και νομίζω πλέον ότι ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει στο γήπεδο, μετά από μία περίοδο που ας πούμε δεν είδαμε την ανταπόκριση που είχαμε συνηθίσει”.

Με την υποστήριξη της Stoiximan ακολουθούμε τους σταθμούς της Εθνικής μας στα φιλικά της, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ.

Δείτε τη συνέντευξη – σταθμό του Νίκου Γκάλη αποκλειστικά στο SPORT24: “Κανείς στη γη δεν μπορεί να με μαρκάρει”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό