14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λυτρωτής της ΑΕΚ ο Τσούμπερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη με 3-1 στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και συνεχίζει την πορεία της στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Κι αν το σκορ μπορεί να ξεγελά, η επιτυχία της Ένωσης μόνο εύκολα δεν ήρθε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης την κρατούσε στο 1-1 έως το 82ο λεπτό αλλά ήταν η ατομική ποιότητα -που πλέον υπάρχει σε ποσότητα στην ΑΕΚ- η οποία έκανε τη διαφορά.

Εν προκειμένω του Στίβεν Τσούμπερ, που ήταν ο game changer για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά ξόρκισε το «φάντασμα» μιας αναπάντεχης απώλειας που αιωρούνταν απειλητικά στον ουρανό της «Αγιά Σοφιάς».

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο ο Αραούχο, μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αγκαλιά  Κουέστα κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης ως το πέναλτι.

Στο 36΄ ο Ετέμπο έπαιξε απρόσεκτα, ανέτρεψε τον Ελίασον στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε εύστοχα για να σημειώσει το 12ο τέρμα του στο πρωτάθλημα για φέτος, στην πιο παραγωγική περίοδο της έως τώρα καριέρας του.

Ο Άρης έφτασε στην ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πάλμα με απίθανο σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Αθανασιάδη και στην επιστροφή της μπάλας ο Ιτούρμπε την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 55΄ ο Κουέστα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Αραούχο και λίγο αργότερα ο Αλμέιδα αποφάσισε να επέμβει στην εξέλιξη του αγώνα και το έκανε με τριπλή αλλαγή.

Οι Τσούμπερ, Πινέδα, Φερνάντες που μπήκαν μετά το 60΄ έκαναν πιο κινητική και απρόβλεπτη επιθετικά την ΑΕΚ, της έδωσαν ταχύτητα και φαντασία και στο 79΄, από πάσα του Πινέδα, ο Τσούμπερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κουέστα αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας τον νίκησε.

Όχι όμως και στη φάση του 82΄, όταν ο «κεραυνός» του Ελβετού μέσα από την περιοχή δεν είχε απάντηση… Κι αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πινέδα «σημάδεψε» το δοκάρι, στο 90+5΄ ήταν και πάλι ο Τσούμπερ που διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί ότι στο 26ο λεπτό ο Μπράμπετς συγκρούστηκε με τον Κουέστα στο 26ο λεπτό κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, αποχωρώντας με δάκρυα. Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν κάταγμα στα πλευρά, αριστερά.

Για προληπτικούς λόγους ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στο νοσοκομείο και δε θα ταξιδέψει απόψε με την υπόλοιπη ομάδα για την Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό