20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λουτσέσκου: «Ήμασταν ξεροκέφαλοι και πληρώσαμε το πώς μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτίμησε ότι η νωχελικότητα της ομάδας του στις αρχές του δεύτερου μέρους είχε βαρύ τίμημα ενώ αναφέρθηκε και στην… ξεροκεφαλιά του πρώτου ημιχρόνου.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αρχικά ρωτήθηκε για το τι έφταιξε στην ήττα από τον Άρη κι αν διαπίστωσε ότι υπήρχε μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα του. «Πάλι πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι κι αυτό δεν αλλάζει. Δεν λέω ότι δεν θα παλέψουμε για τον τίτλο. Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν δεν είχαμε τις πηγές για να το πούμε αλλά οι μίξεις που κάναμε σε συνδυασμό με τις αλλαγές παικτών μας οδήγησαν στη θέση που είμαστε σήμερα. Πιστεύω ότι δύο πράγματα έπαιξαν ρόλο στο σημερινό παιχνίδι. Ίσως είχαμε περισσότερη πίεση σ’ αυτό το παιχνίδι και το δεύτερο ότι μετά από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να υπάρξει πτώση, να μην βρεθείς στην καλύτερη δυνατή ημέρα. Περάσαμε ένα διάστημα μεγάλης έντασης και διαδοχικών θετικών αποτελεσμάτων. Ο Άρης προερχόταν από αρνητικό αποτέλεσμα κι έδωσε τα πάντα για να μας κερδίσει αφού ξέρουμε τη σημασία του αγώνα για την πόλη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας και ο Άρης σημάδεψε τις αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι αξίζαμε να νικήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο δεύτερο αλλά εμείς στη συνέχεια θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ένα ακόμη γκολ».

Ρωτήθηκε για το αν στον ΠΑΟΚ κόστισε η κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας του ή η αντίστοιχη καλή αμυντική του Άρη. «Ήταν ένας συνδυασμός. Ο Άρης είχε σκληράδα και συγκέντρωση. Ο Άρης έπαιξε επιθετική άμυνα, έβαλε τα γκολ και απέκτησε αυτοπεποίθηση. Επίσης δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει ένα ακόμη γκολ. Θα έλεγα ότι μας έλειψε η ένταση στις επιθετικές ενέργειες και ήμασταν ξεροκέφαλοι επιμένοντας σε μια πλευρά και δεν χρησιμοποιήσαμε τις αλλαγές στην άλλη πλευρά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης όντως είχε συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία του».

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που δεν χρησιμοποίησε τους Κωσταντέλια, Σβαμπ από το πρώτο ημίχρονο δεδομένης της αλλαγής που έφεραν στο παιχνίδι με την είσοδό τους, είπε: «Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Σωστή είναι η σκέψη σας βάσει του τι έγινε στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να σκέφτεσαι και το δεύτερο ημίχρονο και ο Άρης ο οποίος έτρεξε πολύ ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κουραζόταν. Το λάθος που κάναμε μπήκαμε άσχημα στο δεύτερο ημίχρονο και δεχθήκαμε το γκολ. Εκεί χάσαμε το μυαλό μας, χάσαμε τις δεύτερες μπάλες κι αυτό δημιούργησε μεγάλα διαστήματα από τα οποία απέκτησε πλεονέκτημα ο Άρης. Αν αποφεύγαμε το γκολ στην αρχή του δεύτερου μέρους θα ήμασταν στο 0-0. Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω και δω πώς παίξαμε με Ολυμπιακό και Άιντραχτ που ήταν εξίσου σημαντικά παιχνίδια, παίξαμε με τους ίδιους παίκτες. Όλοι έχουν δείξει ικανοί να διαχειριστούν κατάσταση. Πάμε με το κεφάλι κάτω, να επιστρέψουμε στη δουλειά και να προσπεράσουμε την κατάσταση.

Επαναλαμβάνω ότι έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας, πλούσια σε πίεση και σημαντικά παιχνίδια. Θα υπάρξουν καλές και λιγότερο καλές στιγμές. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από αυτό το σημείο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό