16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λουκέτο σε φοιτητικούς συλλόγους για διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αναστολή λειτουργίας δυο φοιτητικών συλλόγων που οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, προχώρησε το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia.

Η λειτουργία των δυο συλλόγων, των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) και της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη (JVP), ανεστάλη ως το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου, τόνισε ο Τζέραλντ Ρόσμπεργκ, αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι δύο σύλλογοι παραβίασαν επανειλημμένα τις πολιτικές του πανεπιστημίου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του, κάτι που κορυφώθηκε με εκδήλωση χωρίς άδεια που διεξήχθη παρά τις προειδοποιήσεις και συμπεριέλαβε απειλητική ρητορική και εκφοβισμούς».

Ο κ. Ρόσμπεργκ κατέστησε σαφές πως η αναστολή δεν θα τερματιστεί παρά μόνο αν οι δύο σύλλογοι δείξουν βούληση να συμμορφωθούν προς τους κανόνες του ιδρύματος.

«Αυτό θα εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινότητάς μας και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των κύριων δραστηριοτήτων του πανεπιστημίου», πρόσθεσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Εκατοντάδες φοιτητές πανεπιστημίου έκαναν αποχή από τα μαθήματα σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διοργάνωσαν οι δυο σύλλογοι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, κάποιοι από τους φοιτητές αξίωσαν προχθές το πανεπιστήμιο να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό