21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λιοντάρι κόλλησε κορωνοϊό τους φροντιστές του

Ειδήσεις Ελλάδα

Το συγκεκριμένο λιοντάρι θανατώθηκε λίγες ημέρες μετά τη διάγνωσή του λόγω της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του

Ένα λιοντάρι θετικό στον κορωνοϊό στον ζωολογικό κήπο της Ιντιάνα μετέδωσε -πιθανότατα- τον ιό σε τουλάχιστον δύο από τους φροντιστές του, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο ιός, που προκαλεί την Covid-19, μπορεί να μολύνει πολλά είδη και πως μπορεί να μεταφερθεί από άνθρωπο σε ζώο. Παρόλα αυτά, «μετάδοση του ιού από ζώο σε άνθρωπο δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν για περίπτωση ζωολογικού κήπου», σημειώνουν οι ερευνητές.

Το αφρικανικό λιοντάρι, ηλικίας περίπου 20 χρόνων, διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο του 2021, όταν εμφάνισε βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Οι δέκα φροντιστές, που βρίσκονταν σε στενή επαφή με το άρρωστο αιλουροειδές, ελέγχθηκαν άμεσα, αλλά όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, τρεις από τους φροντιστές διαγνώστηκαν θετικοί, παρότι δεν είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπινα κρούσματα. 

Το λιοντάρι ήταν μεγάλο σε ηλικία και έπασχε από νεφροπάθεια και εκφυλισμό της σπονδυλικής στήλης, γι’ αυτό κι οι φροντιστές του έπρεπε να το ταΐζουν με τα χέρια τους. Οι ερευνητές πιθανολογούν πως το λιοντάρι κόλλησε τον ιό από ασυμπτωματικό άνθρωπο του ζωολογικού κήπου.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό