17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λιζ Τρας κατά πάντων: Δεν κατέστρεψα την οικονομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λιζ Τρας «όπλισε», σε μια προκλητική ομιλία τη Δευτέρα, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας με τη μικρότερη θητεία υπερασπίστηκε τη χαοτική οικονομική της κληρονομιά.

Απευθυνόμενη στη δεξαμενή σκέψης Institute for Government, η Τρας κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και «το κατεστημένο» για την πτώση της κατά τις 49 ημέρες της θητείας της.

Και υποστήριξε ότι η «αντίδραση» από το «πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο» ήταν ο λόγος που απέτυχε.

Πιεζόμενη από τις ερωτήσεις σχετικά με τον ισχυρισμό ότι «κατέστρεψε την οικονομία», η Τρας απάντησε: «Θέλω να αμφισβητήσω αυτή τη φράση, “κατέστρεψε την οικονομία”».

«Το γεγονός είναι ότι από τότε που έφυγα από το γραφείο τόσο τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων όσο και τα επιτόκια χρυσού έχουν αυξηθεί από ό,τι ήταν την εποχή του μίνι προϋπολογισμού. Οπότε πιστεύω ότι επαναλαμβάνετε τη γραμμή του Εργατικού Κόμματος όταν το λέτε αυτό».

Τα περισσότερα από τα μέτρα της αναιρέθηκαν εβδομάδες αργότερα και η Τρας υποστήριξε τη Δευτέρα ότι «αναγκάστηκε ουσιαστικά σε μια αντιστροφή πολιτικής» προτού οι ιδέες της προλάβουν να λειτουργήσουν.

Το μόνο που ίσως παραδέχτηκε η Λιζ Τρας ήταν ότι ο μίνι προϋπολογισμός μπορεί να καταρτίστηκε πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, η Truss κατηγόρησε σε μεγάλο βαθμό έναν «συνασπισμό κατά της ανάπτυξης» για την υπονόμευση του σχεδίου της.

«Ο συνασπισμός κατά της ανάπτυξης είναι πλέον μια ισχυρή δύναμη, που περιλαμβάνει την οικονομική και πολιτική ελίτ, ένα σύστημα των μέσων ενημέρωσης, ακόμη και ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών», υποστήριξε, καθώς, όπως είπε, οι φιλελεύθερες οικονομικές ιδέες της «απλώς … δεν είναι της μόδας στα λόμπι του Λονδίνου».

Προέτρεψε το κόμμα των Τόρις, του οποίου ηγείται πλέον ο διάδοχός της Ρίσι Σουνάκ, να μην «φοβάται» τους ακτιβιστές του κλίματος και τους «αντικαπιταλιστές».

Με πληροφορίες από Politico

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό