20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λιάνα Κανέλλη: «Μόνο την δικιά του πλάτη έχει ο ελληνικός λαός» – Τι είπε για τα εξοπλιστικά – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ενδεχόμενο οι απειλές της Τουρκίας να ξεφύγουν από το φραστικό επίπεδο, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο MEGA, ενώ σχολίασε και την στάση του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά πάντα στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα.

Η βουλευτής δήλωσε πως όσο οι απειλές της Τουρκίας παραμένουν σε φραστικό επίπεδο είναι απλώς ενδεικτικές, ωστόσο το ενδεχόμενο να εκραγούν «είτε με τη μορφή ατυχήματος, είτε με τη μορφή οργανωμένης προβοκάτσιας, είτε πραγματικής επίθεσης» είναι ανοιχτό.

Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει και την πυροπροστασία

Σημείωσε πως το ΝΑΤΟ δίνει πάτημα στην Τουρκία, και ο λόγος του είναι «τόσο καθησυχαστικός, που είναι σα να της λέει προχώρα».

«Οι λόγοι είναι οικονομικοί και γεωστρατηγικοί» συμπλήρωσε.

Δεν είναι «αγαθοεργό σωματείο» το ΝΑΤΟ

Δήλωσε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι «αγαθοεργό σωματείο» που θέλει την ευημερία και την ειρήνη στον πλανήτη, με τρανταχτό παράδειγμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μία πλάτη έχει ο ελληνικός λαός, τη δικιά του. Στις δικές μας πλάτες θα ακουμπήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Αναφορικά με την αγορά των Rafale από την Γαλλία, δήλωσε πως «δεν είναι βοήθεια ό,τι πληρώνεις ακριβά».

Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για τα εξοπλιστικά

«Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα ελληνοτουρκικά για εσωτερική κατανάλωση και να τα χρησιμοποιούμε και να τα αντιλαμβανόμαστε στη διάσταση που έχουν. Δεν μπορεί να είμαστε τουρίστες» τόνισε.

Τέλος, επισήμανε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει εάν τα εξοπλιστικά συστήματα που αγοράζει η χώρα αφορούν την υπεράσπιση της χώρας ή αλλότρια συμφέροντα.

«Τα εξοπλιστικά βγαίνουν από την “πλάτη” του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε.

Τέλος εποχής για την ενισχυμένη εποπτεία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό