20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ληστές αναζήτησαν τη σύντροφο και την κόρη του Νεϊμάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλος φόβος για τον Νεϊμάρ, τη σύντροφό του και τη νεογέννητη κόρη τους, καθώς εγκληματίες αναζήτησαν τη μητέρα και το παιδί στη διάρκεια ληστείας, στο Σάο Πάολο.

Οι δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι των πεθερών του Νεϊμάρ τα ξημερώματα της Τρίτης, ρώτησαν για την influencer κόρη τους Μπρούνα Μπιανκάρντι στη διάρκεια της δράσης τους, η οποία διήρκεσε περίπου 25 λεπτά.

Η Μπρούνα και η νεογέννητη κόρη του παίκτη της Αλ Χιλάλ, Μάβι, δεν ήταν στην τοποθεσία, η οποία βρίσκεται σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών της Κότια, στη μητροπολιτική περιοχή του Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας Μόνικα Γκαμπόα, υπεύθυνης για την έρευνα, τρεις άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα και βρήκαν εκεί μόνο τους γονείς της Μπρούνα, οι οποίοι κοιμόντουσαν.

Η γυναίκα φιμώθηκε και το ζευγάρι κρατήθηκε σε ομηρία υπό την απειλή όπλου. Ένας από τους δράστες είναι ο γιος ενός ζευγαριού που μένει στο ίδιο συγκρότημα όπου έγινε η ληστεία.

Είχε μετακομίσει εκεί πριν από περίπου μία εβδομάδα και ήταν εκείνος που επέτρεψε στους συνεργούς του να εισέλθουν.

Το τρίο πήρε κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν δοθεί στην μικρή Μάβι ως δώρο, τρεις τσάντες επώνυμων σχεδιαστών και πέντε ρολόγια από το σπίτι των Μπιανκάρντι. Η οικογένεια εκτιμά ότι τα κλεμμένα αντικείμενα αξίζουν μεταξύ 500.000 και 600.000 (περίπου 100.000 ευρώ).

Οι ληστές ρώτησαν πού είναι η Μπρούνα και το μωρό. Τα κλεμμένα αντικείμενα τοποθετήθηκαν σε ταξιδιωτικές τσάντες και οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή πεζοί, πηγαίνοντας με τα πόδια στο σπίτι όπου διέμενε το μέλος της ομάδας με τους γονείς του.

Από εκεί, πήραν ένα αυτοκίνητο και έφυγαν από το συγκρότημα κατευθυνόμενοι σε μια κοντινή γειτονιά του Σάο Πάολο.

Ο ένοικος στο συγκρότημα της Κότιας άφησε τους δύο συντρόφους του κι επέστρεψε στο σπίτι των γονιών του, όπου άφησε το αυτοκίνητο, έκανε ένα ντους κι έφυγε ξανά, αυτή τη φορά με τα πόδια.

Πρόθεσή του, σύμφωνα με όσα είπε στην αστυνομία, ήταν να καλέσει έναν οδηγό μέσω εφαρμογής και να βρει τους άλλους δύο εγκληματίες για να μοιράσουν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Αυτός ο 19χρονος νεαρός είχε μείνει στο δρόμο για το τελευταίο στάδιο του σχεδίου τους. Ο θυρωρός του συγκροτήματος είχε εκπλαγεί από το πήγαινε-έλα του πότε με αυτοκίνητο και πότε με τα πόδια και κάλεσε την αστυνομία όταν ειδοποιήθηκε από το ζεύγος Μπιανκάρντι για τη ληστεία.

Οι περισσότερες από τις κάμερες ασφαλείας δεν λειτουργούσαν λόγω της διακοπής ρεύματος που επηρέασε μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής περιφέρειας του Σάο Πάολο από την Παρασκευή, αλλά η κάμερα στην είσοδο λειτούργησε με τη βοήθεια εξοπλισμού UPS.

Από τις εικόνες επιβεβαιώθηκε ότι στη ληστεία συμμετείχε ο 19χρονος ένοικος. Ο νεαρός είχε ήδη φάκελο στην αστυνομία για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας  είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει πως η ομάδα μπορεί να είχε σκεφτεί μια απαγωγή, αλλά πιστεύει ότι είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς. Για την αστυνομικό, η τριάδα που διέπραξε τη ληστεία έγκλημα είναι «ερασιτέχνες».

Ο νεαρός είναι υπό κράτηση. Η ταυτότητα ενός άλλου εγκληματία, ηλικίας 22 ετών, είναι ήδη γνωστή στην αστυνομία, η οποία ακόμη προσπαθεί να εντοπίσει το τρίτο μέλος της ομάδας και τα κλοπιμαία.

Η αστυνομία περιμένει επίσης να σπάσει το τηλεφωνικό απόρρητο των δραστών για να έχει πρόσβαση στις επικοινωνίες τους, πριν και κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός τους στο σπίτι των πεθερών του Νεϊμάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό