18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λευτέρης Χαρίτος για Μάγισσα: «Περιμένουμε αν θα γίνει η δεύτερη σεζόν της»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λευτέρης Χαρίτος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη σκηνοθετική ματιά του στις «Άγριες μέλισσες», έχοντας όμως ήδη στο «σακίδιό» του το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

Αυτή τη σεζόν ο Λευτέρης Χαρίτος έβαλε ένα νέο στοίχημα, όχι με τους τηλεθεατές αλλά πρωτίστως με τον εαυτό του, και μέσα από τη «Μάγισσα», μαζί με τους συνεργάτες του μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, πηγαίνει την εγχώρια μυθοπλασία ένα βήμα πιο μπροστά, προσπερνώντας με μαεστρία πολλά εμπόδια!

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν διάβασες το σενάριο, την ιστορία της «Μάγισσας»; Φοβήθηκες για το πώς θα καταφέρεις να μεταφέρεις με… τα πενιχρά στη χώρα μας τεχνικά μέσα μια τέτοια απαιτητική σειρά εποχής, δεδομένου ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πιο σύγχρονα μέσα και σαφώς πολύ περισσότερα χρήματα;

«Μου αρέσουν πάντα οι προκλήσεις. Όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο. Δεν ξέρω τι ακριβώς μου συνέβη. Η ορμή της ομάδας, μαζί με τους σεναριογράφους, που συνεργαζόμαστε τέσσερα χρόνια πλέον, ήταν τόσο μεγάλη, που ένιωθα ότι θα γκρέμιζα οποιοδήποτε τείχος ορθωνόταν προκειμένου να πετύχει αυτό το δύσκολο από πολλές απόψεις εγχείρημα. Η “Μάγισσα”, επειδή ακριβώς δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική παραγωγή, δεν έχει και αναφορές για κάποιον που καταπιάνεται με την εποχή. Επίσης ο κίνδυνος όλα αυτά να φανούν αστεία και αβάσιμα ως εικόνα βρίσκεται σε κάθε απόφαση. Από αυτή την άποψη, οι βασικοί συνεργάτες μου επιλέχτηκαν με κριτήριο την τόλμη και την ιδιαιτερότητα της ματιάς τους, την έλλειψη φόβου να πειραματιστούν σε οτιδήποτε προκλητικό και την “τρέλα” να παίξουν με τα υλικά ενός σεναρίου στο οποίο επικρατούν αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι αλλά και αγάπη για τη μυθοπλασία».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» για να αναλάβεις τη σκηνοθεσία της σειράς;

Ήταν από την αρχή ναι. Μόνο και μόνο η μεγάλη εμπιστοσύνη στη Μελίνα και στον Πέτρο (σ.σ.: οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσομπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης), αλλά και η στήριξη του παραγωγού Γιάννη Καράγιαννη έκαναν το τόλμημα αυτό λιγότερο επικίνδυνο και περισσότερο περιπετειώδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το έκανα! Επίσης με ενδιαφέρει πάντα να καταπιάνομαι με κάτι που προχωράει τα πράγματα παρακάτω. Δηλαδή κάτι που να ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική τηλεόραση. Και κάτι σαν τη “Μάγισσα” δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Φυσικά και το άγχος για το τεράστιο αυτό εγχείρημα με κράτησε ξύπνιο πολλά βράδια. Προσπαθούσα να καταλάβω αν ο θεατής θα πίστευε αυτόν τον κόσμο. Αν θα έμπαινε βαθιά μέσα στην ιστορία και θα πίστευε πως οι χαρακτήρες αυτοί υπάρχουν και τον ενδιαφέρουν».

Μετά τη «Μάγισσα» τι; Ποιο είναι το επόμενό σου στοίχημα;

«Δεν ξέρω τι υπάρχει μετά τη “Μάγισσα”. Εννοώ, κάνω πάντα διάφορα. Προς το παρόν περιμένουμε αν θα γίνει η δεύτερη σεζόν της. Πέρα από αυτό, θα κάνω ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με θέμα τον Ιερό Λόχο στην αρχαία Ελλάδα. Είναι μια συνεργασία με μεγάλα ξένα κανάλια, όπως το γερμανικό ZDF/ARTE, το σουηδικό SVT και άλλα. Με τη Μελίνα και τον Πέτρο επίσης συζητάμε διάφορα για το μέλλον. Αν με ρωτάς, ψάχνω να βρω τρόπο να κάνω κάτι με ξένους συμπαραγωγούς, όπως το έχω καταφέρει με τα ντοκιμαντέρ. Είναι ένα όνειρο που έχω. Έχω αρκετούς γνωστούς στην Ευρώπη και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι. Θέλει δουλειά και υπομονή όμως αυτό. Θα δείξει…», είπε ο Λευτέρης Χαρίτος στον Γρηγόρη Μελά στο περιοδικό Τηλέραμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό