20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

‘Λείπει το τελευταίο σκαλοπάτι που είναι οι όμιλοι, θα παλέψουμε σκληρά γι’ αυτό’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
22.08.2023 | 21:45

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με την Μπράγκα | Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει ένα τελευταίο σκαλοπάτι για να πετύχει τον στόχο του και αποθέωσε τους παίκτες για την προσπάθειά τους μέχρι τώρα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλυσε τη σημασία των αγώνων με την Μπράγκα για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, εξήγησε ότι η ομάδα του δεν είναι φαβορί και μίλησε και για το ατού των Πορτογάλων, πριν από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στα playoffs του Champions League (23/8, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD – MEGA και LIVE από το Match Center του SPORT24).

Η συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει μπάλα ή θα αλλάξει τακτική: “Η Μπράγκα είναι μια πολύ καλή ομάδα χωρίς καμία αμφιβολία, είναι στις καλύτερες της Πορτογαλίας, με πολύ καλό ρόστερ, με αρκετά μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τα playoffs του Champions League. Έχουμε σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας, όμως επειδή τα δύο παιχνίδια είναι κρίσιμα και για εμάς και για την Μπράγκα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε, γιατί χρειαζόμαστε και τα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε αποτέλεσμα κι εδώ και στην Αθήνα. Σε αυτό το επίπεδο παιχνιδιών δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο η έδρα. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στους δύο αγώνες”
Για τον Γουίλιαν Αράο και τις αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα: “Ο Γουίλιαν Αράο αυτήν την εβδομάδα προπονήθηκε με την ομάδα. Είναι σε καλή κατάσταση, όσο μπορούμε να εκτιμήσουμε. Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος και περισσότερα παιχνίδια για να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα θα είναι στη λίστα στη θέση του Έρικ Κλέινχεϊσλερ και η δεύτερη αλλαγή θα είναι το Μπαρτ Σένκεφελντ στη θέση του Έρικ Πάλμερ Μπράουν”
Για τα τόσα πολλά πράγματα που έγιναν σε λίγο χρόνο: “Η σημασία κάθε παιχνιδιού για εμάς, από τις 25 Ιουλίου που αρχίσαμε μέχρι σήμερα, είναι και μεγαλύτερη. Λόγω αυτού του γενονότος, δεν έχουμε πολύ χρόνο σαν ομάδα να σκεφτούμε τι κάναμε μέχρι τώρα. Από εβδομάδα σε εβδομάδα δεν έχουμε πολύ χρόνο για προετοιμασία. Ζούμε με μεγάλη ένταση όλη αυτήν την περίοδο. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, που έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια τόσο μεγάλης σημασίας για τον Παναθηναϊκό όπως αυτά με την Μπράγκα”
Για το τι σκέφτεται με τον Παναθηναϊκό τόσο κοντά στους ομίλους: “Όλο αυτό το σκηνικό για μένα δημιουργεί μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Έλεγα την τελευταία φορά που συμμετείχα σε αυτό το Χόλιγουντ ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την προηγούμενη ομάδα μου, τον ΑΠΟΕΛ -είχαμε κάνει και υπερπαραγωγή- ότι θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν θα μπορούσα να είμαι ξανά εκεί. Θα ήθελα να είμαι εκεί με τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μια ομάδα που διψάει για διακρίσεις. Οι παίκτες μου το θέλουν πάρα πολύ εδώ που φτάσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάμε στους ομίλους. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καινούργιες εμπειρίες για όλους μας. Είναι πολύ όμορφο αυτό το σκηνικό. Θα είναι το αυριανό παιχνίδι και η ρεβάνς στην Αθήνα που ανεβάζει πάρα πολύ το πρεστίζ της ομάδας και την αξία των παικτών”
Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπράγκα: “Το βασικό ατού της Μπράγκα είναι το συνδυαστικό παιχνίδι που έχει. Είναι μια ομάδα φύσει επιθετική, με πολύ μεγάλη ικανότητα στο συνδυαστικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να μην αφήσουμε πολύ την μπάλα στον αντίπαλο και ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή μας. Αν την αφήσουμε, τότε σίγουρα όλη αυτή η ποιότητα, η ταχύτητα και τα καλά στοιχεία της Μπράγκα θα τη βοηθήσουν”
Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί: “Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, ειδικά στα παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League και ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο, πριν από τους ομίλους. Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία της UEFA από εμάς, πότε ήταν εξ αρχής δύσκολα παιχνίδια. Απλά, κάθε παιχνίδι κατά κάποιον τρόπο είναι διαφορετικό και κάθε ομάδα έχει διαφορετικά στοιχεία που εμείς σαν Παναθηναϊκός θέλουμε ένα απλό πράγμα, αν θέλουμε να περάσουμε: πρέπει να είμαστε στη δική μας top απόδοση και στα δύο ματς και μέσα σε αυτήν να βρούμε αδυναμίες του αντιπάλου”
Για το αν περίμενε τόσο σύντομα να φτάσει εκεί ο Παναθηναϊκός: “Ό,τι αξίζεις, το παίρνει στο τέλος στο ποδόσφαιρο. Δεν πήγα εγώ την ομάδα μου εδώ που είναι, την πήγαν οι ποδοσφαιριστές μου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, αυτοί ουσιαστικά παίρνουν τις αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός λέω πάντα ότι είναι ο ρόλος του προπονητή, να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παικτών και στόχων που έχουν ήδη. Όταν έχω ομάδα από παίκτες που έχουν όνειρα, διάθεση να προσφέρουν κάτι περισσότερο, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Είμαστε απλά χαρούμενοι που αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια φάση που αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα όσον αφορά στην ομάδα. Αλλάζει το γήπεδο, αλλάζουν πάρα πολλά. Λείπει το τελευταίο σκαλοπάτι, που είναι οι όμιλοι. Θα παλέψουμε σκληρά γι’ αυτό”

σχετικα αρθρα

Βέρμπιτς: “Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ, αλλά θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό