24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για πλημμελή έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών

Ειδήσεις Ελλάδα

 

Ευθύνες για πλημμελή έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής επιρρίπτει στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αλλά και στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναφέρεται ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» -έγκαιρα – στις 13 Μάρτη – και με απόλυτο τρόπο με έγγραφό τους, είχαν δηλώσει ότι «προέχει η υγεία του Λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής». Στην ανακοίνωση της προσθέτει: «Η πραγματικότητα σε σχέση με την προτεραιότητα της υγείας των πολιτών είναι στον αντίποδα όσων προπαγανδίζει η διοίκηση της Περιφέρειας. Αντί να συνεχίσουν να παίρνουν βόλτα τα κανάλια για να ξεπλυθούν από τις ευθύνες τους, να οργανώσουν την επίσκεψη και τον έλεγχο όλων αυτών των χώρων που αυτή τη στιγμή είναι εκτεθειμένοι και ευάλωτοι».

Στην ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι διεκδικεί:

Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και να ενταχθούν κάτω από ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών δομών Υγείας και των Μονάδων Φροντίδας Υγείας.

Να αντιμετωπιστεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η υποστελέχωση των υπηρεσιών γιατί αυτό αποτελεί εμπόδιο για να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας που θα έχουν κατάλληλη πιστοποίηση και δεν θα είναι αμφιβόλου ποιότητας όπως αυτά που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής.

Να γίνουν μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς που υποβάλλονται σε υψηλού κινδύνου ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις και να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» καταλήγει η «Λαική Συσπείρωση» Αττικής.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό