14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λαχταριστό παστίτσιο με κιμά σόγιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

300 γρ. μακαρόνια παστίτσιου

Για τον κιμά

100 γρ. Κιμάς Σόγιας100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί150 γρ. σάλτσα τομάτας1 κουτ. γλυκού μουστάρδακανέλαμπαχάριαλάτιπιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) ρόφημα σόγιας150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κορν φλάουρλίγο μοσχοκάρυδο1 κύβος λαχανικών1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδααλάτι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διάσταση 34×25 εκατοστά.

Ετοιμάζετε τον κιμά σόγιας  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Απλώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.

Ετοιμάζετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ διαλύοντας το κορν φλάουρ  σε ένα φλιτζάνι ρόφημα σόγιας. Στο υπόλοιπο ρόφημα ρίχνετε τον κύβο λαχανικών, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και τη μουστάρδα και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει μία βράση το μίγμα, ρίχνετε το ρόφημα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απλώνετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-250 °C για περίπου 1 ώρα πάνω-κάτω αντίσταση ή αέρα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό