Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. ζάχαρη άχνη2 κ.γ. βανίλια4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης θρυμματισμένα1 κ.γ. κονιάκηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη άχνη και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούνΠροσθέτεις τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζεις το χτύπημα για 1 λεπτάΑδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με τη σπάτουλαΠροσθέτεις τα μπισκότα και το κονιάκ και συνεχίζεις το ανακάτεμαΑπλώνεις τη μεμβράνης στο τραπέζι ή τον πάγκο και την αλείφεις με το λάδιΑπλώνεις το μείγμα στη μεμβράνη σε ορθογώνιο σχήμα και την τυλίγεις σε σχήμα καραμέλαςΒάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρεςΌταν σφίξει αφαιρείς τη μεμβράνη το κόβεις και σερβίρεις.