23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λανσάρει τα passkeys στην εφαρμογή για iOS

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την κατάργηση της δυνατότητας ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) μέσω SMS για τους χρήστες που δεν έχουν εγγραφεί στο X Premium, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα επιλογή σύνδεσης για συσκευές iOS στις ΗΠΑ.

Το 2FA συμβάλλει στην προστασία του λογαριασμού σας και σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο X (πρώην Twitter) χωρίς να χρειάζεστε κωδικό πρόσβασης. Η λειτουργία είναι γενικότερα διαθέσιμη σε αρκετές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλα αυτά, στο X τα πράγματα άλλαξαν, καθότι η εταιρεία διαπίστωσε πως μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιούσε το 2FA μέσω SMS.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες που δεν είχαν εγγραφεί στο X Premium στερήθηκαν αυτής της δυνατότητας. Παρόλα αυτά, οι μη συνδρομητές του X Premium που χρησιμοποιούν την εφαρμογή X για iOS αποκτούν μια νέα επιλογή σύνδεσης που ονομάζεται Passkeys.

Η ανάρτηση του κέντρου βοήθειας της εταιρείας εξηγεί τη λειτουργία αναφέροντας:

Το Passkey είναι μια λειτουργία που επιτρέπει μια ασφαλή και βολική εναλλακτική λύση αντί των κωδικών πρόσβασης, σχεδιασμένη για τον εξορθολογισμό της σύνδεσης σε πολλές συσκευές. Τα Passkeys παρέχουν αυξημένη ασφάλεια σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης, καθώς δημιουργούνται ξεχωριστά από τη συσκευή σας για κάθε λογαριασμό, καθιστώντας τα λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις phishing και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Η X ενθαρρύνει τους χρήστες του iOS να επιλέξουν τα passkeys για να ενισχύσουν την ασφάλεια των λογαριασμών τους και να απολαύσουν βολικές συνδέσεις.

Η ιδέα πίσω από τα passkeys είναι ότι χρησιμοποιούν την μέθοδο κρυπτογραφίας του προτύπου WebAuthentication (ή “WebAuthn”). Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης εγγράφει το λογαριασμό του στο X, η συσκευή του παράγει δύο τύπους κλειδιών. Το ένα είναι ένα δημόσιο κλειδί που αποθηκεύεται και διαμοιράζεται στο X και το άλλο είναι ένα ιδιωτικό κλειδί που είναι διαθέσιμο μόνο στη συσκευή.

Αυτά τα δύο κλειδιά δημιουργούνται για κάθε λογαριασμό που καταχωρεί ένας χρήστης στη συσκευή του. Όταν ενεργοποιείται η δυνατότητα passkey, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν το passkey τους, το οποίο θα επαληθεύεται με το δημόσιο κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο X για να βοηθήσει τη διαδικασία σύνδεσης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο οι υπάρχοντες λογαριασμοί X στο iOS μπορούν για την ώρα να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό