20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λανσάρει ειδοποιήσεις για ανεπιθύμητη παρακολούθηση από συσκευές τύπου AirTags

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές Μαΐου έγινε γνωστή η σύμπραξη Google και Apple για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης των χρηστών μέσω συσκευών εντοπισμού (π.χ. AirTags) και τώρα η Google προχωρά στο λανσάρισμα της λειτουργίας unknown tracker alerts για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 ή μεταγενέστερη έκδοση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η λειτουργία υποστηρίζεται μόνο από τα AirTags, όμως σύντομα θα προστεθούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής: εάν μια συσκευή εντοπισμού φύγει από τον ιδιοκτήτη και βρεθεί να ταξιδεύει μαζί σου, τότε θα λάβεις μια ειδοποίηση στο Android smartphone σου. Πατώντας σε αυτήν μαθαίνεις περισσότερες λεπτομέρειες για τον tracker και βλέπεις τον χάρτη με την διαδρομή που έχει διανύσει μαζί σου. Επίσης, υπάρχει η επιλογή «play sound» που σου επιτρέπει να το βρεις χωρίς να το μάθει ο ιδιοκτήτης της συσκευής.

Επιπλέον, όταν φέρεις το tracker κοντά στο smartphone θα εμφανίζεται ο σειριακό αριθμός του και περισσότερες πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη, όπως για παράδειγμα οι τελευταίοι τέσσερις αριθμοί του τηλεφώνου του. Ακόμη, θα υπάρχουν οδηγίες για να απενεργοποιήσεις τελείως τον tracker για να σταματήσει ταυτόχρονα η αποστολή πληροφοριών στον ιδιοκτήτη του.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν χειροκίνητο έλεγχο για τον εντοπισμό trackers στον χώρο, χωρίς δηλαδή να περιμένουν να λάβουν κάποια ειδοποίηση. Η επιλογή θα βρίσκεται στο μενού των ρυθμίσεων (Settings -> Safety & Emergency -> Unknown Tracker Alerts -> Scan) και η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Τέλος, η Google ανακοίνωσε πως καθυστερεί το λανσάρισμα του δικού της δικτύου Find My Device λόγω…Apple διότι η τελευταία δεν έχει περάσει ακόμα το αντίστοιχο σύστημα προστασίας στο iOS, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει πριν το τέλος του 2023.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό