20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λαμία-Ολυμπιακός 1-5: Σαρωτικός με πεντάρα στο “Αθ. Διάκος”

Ειδήσεις Ελλάδα

Λαμία-Ολυμπιακός 1-5: Με εκπληκτικό Γιόβετιτς, όρεξη και επίδειξη ποιότητας, ο Ολυμπιακός “σκόρπισε” τη Λαμία σημειώνοντας πέντε γκολ, ενώ μπορούσε και περισσότερα. 

Βρίσκει ρυθμό ο Ολυμπιακός και δεν παρατά τη «μάχη» του τίτλου. Οι Πειραιώτες πέτυχαν δεύτερη σερί νίκη στα playoffs της Super League. Αυτή τη φορά «θύμα» τους η Λαμία, με την ομάδα απ’ τη Φθιώτιδα να… παραδίδεται στη διάθεση των Πειραιωτών. Με το ευρύ 5-1 η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έφυγε απ’ το «Αθ. Διάκος».

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Ελ Κααμπί με τα δύο τέρματα, αλλά και ο Γιόβετιτς που άνοιξε το σκορ, κέρδισε πέναλτι για το 0-2, ενώ έκανε την ασίστ για το 0-3. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στους 63 βαθμούς και περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα καθώς σε κάθε περίπτωση θα τους ευνοεί όποιο αποτέλεσμα έρθει στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Η Λαμία έμεινε στους 34 και είναι προφανές πως δεν έχει κίνητρο.

Το ματς άρχισε με τον Ολυμπιακό να παίρνει αμέσως τα ηνία του αγώνα και να περιορίζει τη Λαμία σε παθητικό ρόλο. Οι προσπάθειες των Πειραιωτών στο δεκάλεπτο δεν έφεραν αποτέλεσμα, ήταν όμως ενδεικτικές της όρεξης των φιλοξενούμενων.

Το σουτ του Έσε στο 16’ δεν έφερε αποτέλεσμα, όμως οι 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού πανηγύρισαν λίγο αργότερα. Στο 22’ οι Πειραιώτες δίκαια μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Μάρτινς γύρισε στον Γιόβετιτς, ο Μαυροβούνιος γύρισε υπέροχα και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-1!

 

Τρία λεπτά μετά, ο Όρτα έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ το δοκάρι της Λαμίας. Στη συνέχεια ο Γιόβετιτς κέρδισε τις κόντρες, ο Τσιλούλης τον ανέτρεψε και υποδείχθηκε το πέναλτι. Στο 26’ ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2!

Η Λαμία έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι άνθρωποί της διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Μαρτίνεθ λίγο μετά το ημίωρο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά, παρότι ο ρυθμός του ματς έπεσε.

Στο 45’ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Γιόβετιτς έκανε ωραία σέντρα και ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε για το 0-3 που «κλείδωσε» τη νίκη του Ολυμπιακού!

Οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Ελ Κααμπί στο 46’, αλλά ο Κοσέλεφ ήταν εκεί. Η Λαμία έκανε την πρώτη της φάση ουσιαστικά, στο 50’. Ο Λέικ σούταρε εντός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Μάρτινς βγήκε τετ α τετ στο 63’ με τον Κοσέλεφ να τον σταματά. Πέντε λεπτά μετά, ο Κορνέζος τελευταία στιγμή έκοψε πριν ο Ελ Αραμπί σκοράρει.

Ο συγκεκριμένος παίκτης στάθηκε άτυχος στο 81’. Ο Έσε έκανε τη σέντρα, ο Κορνέζος έδωσε ύψος στην μπάλα προσπαθώντας να διώξει και «κρέμασε» τον Κοσέλεφ για το 0-4!

Οι «ερυθρόλευκοι» δε σταμάτησαν εκεί. Με τη Λαμία πλέον να μην έχει ψυχολογία και τον Ολυμπιακό να παίζει ελεύθερα, ήρθε και το 0-5. Στο 85’ ο Κορνέζος έκανε λάθος και ουσιαστικά… ασίστ στον Ελ Αραμπί με τον Μαροκινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για πέμπτη φορά!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν απλά να βρουν το γκολ της τιμής στο 88’, με τον Τόσιτς να κάνει την ασίστ στον Λέικ και τον τελευταίο να «γράφει» το 1-5.

Στην τελική ευθεία του ματς, Γιόβετιτς και Καμπράλ είχαν σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Τελικά το 1-5 παρέμεινε για το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού απ’ τη Λαμία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμόν – Ρέτσος

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Κ. Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Στάνκο (46΄ Μάλτσι), Νούνιες, Σλίβκα (46΄ Τζανδάρης), Λέικ, Τσιλούλης (65΄ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76΄ Κοντονίκος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (46΄ Κίνι), Ρέτσος (58΄ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς, Όρτα (71΄ Ιμπόρα), Έσε, Μασούρας, Ζέλσον Μαρτίνς (71΄ Καμπράλ), Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58΄ Ελ Αραμπί)

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό