18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λήξη συναγερμού – Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς μετά από τους ελέγχους που έκανε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στους χώρους του υπουργείου, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής (08/03) μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα έγινε στο 112.

Το κτίριο εκκενώθηκε ενώ στο γραφείο του φαίνεται ότι ήταν και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βγήκε έξω μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Σειρά από φάρσες το τελευταίο διάστημα

Το περιστατικό είναι ένα ακόμα σε σειρά πολλών παρόμοιων που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ανάλογο συμβάν είχε γίνει το Σάββατο (17/02) με τηλεφώνημα που σήμανε συναγερμό στη Βουλή, παραλύοντας την κυκλοφορία στην πλατεία Συντάγματος, αλλά τελικά αποδείχθηκε φάρσα,

Συναγερμός είχε σημάνει και το πρωί της Πέμπτης (29/02) στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) στην οδό Πατησίων όταν μια γυναίκα τηλεφώνησε υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Ωστόσο, δεν δόθηκε χρονικός προσδιορισμός.

Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας αλλά και κλιμάκιο των ΤΕΕΜ προκειμένου να διερευνήσουν τους χώρους. Αρχικά εκκενώθηκε ο χώρος με τους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Στη συνέχεια μέλη της ΤΕΕΜ προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο, ωστόσο δεν εντόπισαν κάποιο ύποπτο αντικείμενο ούτε εκρηκτικό μηχανισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό