17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λήξη συναγερμού για το «Νήσος Σάμος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τηλεφώνημα για την ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου έγινε στο πλοίο «Νήσος Σάμος» της Blue Star το οποίο θα αναχωρούσε από τον Πειραιά στις 20:00 για τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πλοίο από κλιμάκια του Λιμενικού με σκυλιά, πυροτεχνουργούς και μέλη του πληρώματος και το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει για τον προορισμό του. 

Ο πλοίαρχος Γιώργος Αρβανίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι έγινε τηλεφώνημα που έλεγα «ελέγξτε το πλοίο Σάμος που πάει για Μυτιλήνη. Και επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει συμβεί, εφαρμόστηκε το σχέδιο “ΛΑΒΙΣ”».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, λόγω του τηλεφωνήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στο πλοίο το οποίο βρισκόταν στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά στην έξοδο προς Δωδεκάνησα.

Για αρκετή ώρα επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ ο καπετάνιος ενημέρωσε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα και παραμένουν εκτός πλοίου, προκειμένου να ξεκινήσει έλεγχος.

Στην περιοχή, στο λιμάνι του Πειραιά, έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα καθώς και δυνάμεις τoυ λιμενικού για τον έλεγχο του πλοίου, του οποίου αναβλήθηκε ο απόπλους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό