20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λέκκας για σεισμό στη Σάμο: «Δεν ανησυχούμε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/1), βόρεια της Σάμου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6», δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τον συγκεκριμένο σεισμό που ξύπνησε… απότομα τους κατοίκους του νησιού: «Δεν ανησυχούμε, είναι ένας σεισμός πολύ μικρότερος από τον σεισμό που είχαμε στη Σάμο, το 7,2, το 2019. Ήταν ένας σεισμός που ουσιαστικά έγινε σε ένα παρακλάδι εκείνου του καταστροφικού σεισμού. Αυτό το ρήγμα δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάποιον μεγάλο σεισμό, αλλά και στην περίπτωση που μπορεί να εκδηλωθεί κάποιος μεγαλύτερος, θα εκδηλωθεί προς την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μας προβληματίζει στη Σάμο».

Παράλληλα, ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως: «σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε επικοινωνήσει με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και με τους φορείς, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Σημειώνεται πως ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου, στις 07:19, στη Σάμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σάμου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12,9 χλμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό