19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Λάρισα: Αποκαρδιωτικές εικόνες – Βουλιάζουν στα νερά και στην απόγνωση πολλές περιοχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμέτωπες με τον υδάτινο εφιάλτη και με τεράστιες καταστροφές βρίσκονται πολλές περιοχές της Λάρισας. Οι κάτοικοι βιώνουν δύσκολες ώρες ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στη συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης, περιοχές δηλαδή όπου χθες υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση.

REUTERS/Stamos Prousalis

Συνεργεία επιχειρούν για να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να μην πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της περιοχής και συνεργεία του δήμου να εργάζονται για την εγκατάσταση μηχανημάτων άντλησης στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και σήμερα η μεταφορά πλημμυροπαθών στις τρεις δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη. Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτους, παντού υπάρχουν νερά και λάσπες, με την κυκλοφορία στο δίκτυο της περιοχής να έχει διακοπεί σε πολλά σημεία λόγω της πλημμύρας, προκαλώντας πρόβλημα στη μετακίνηση.

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στις καλλιέργιες του κάμπου, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ολοσχερώς.

Μαζική η συνδρομή εθελοντών

Μαζική είναι η συμμετοχή εθελοντών, νέων ανθρώπων και συλλογικοτήτων της Λάρισας που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασία των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες και έχουν ανάγκη σε τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης.

Το τελευταίο 24ωρο η συμμετοχή εθελοντών για τη δημιουργία οχυρωμάτων που είναι απαραίτητα για την προστασία των κατοικιών είναι μεγάλη, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των εθελοντών που προσφέρουν νερά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους,

Οι εθελοντές γεμίζουν από το πρωί σάκους με άμμο στo Φυτώριο της Λάρισας, τα οποία στη συνέχεια οι πολίτες προμηθεύονται και τοποθετούν μπροστά από τα σπίτια τους ή στα σημεία που η στάθμη του νερού αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Την ίδια ώρα και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν, στέλνοντας ό,τι απαραίτητο χρειάζονται οι κάτοικοι της Λάρισας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό