26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Τώρα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη σημασία της ατομικής ευθύνης καθώς η χώρα περνά στην επόμενη φάση και στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση στην επόμενη φάση της μεγάλης μάχης ενάντια στην πανδημία. Προχωράμε στη σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας και της οικονομίας από τον ασφυκτικό κλοιό των περιοριστικών μέτρων» είπε ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης.

«Καθώς περνάμε στην επόμενη φάση, η αίσθηση της ατομικής ευθύνης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία» συνέχισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η ατομική υγιεινή, η χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται και οι αποστάσεις είναι οι κανόνες που πρέπει να μας συνοδεύεουν στη νέα κανονικότητα».

Χαρακτήρισε μάλιστα «πράξη σεβασμού» απέναντι στους συμπολίτες μας την τήρηση των παραπάνω προληπτικών μέτρων ώστε να μπορέσει – όπως είπε – να συνεχιστεί η καθοδική πορεία της πανδημίας. 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη ημέρα χαλάρωσης των μέτρων είπε πως «οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στις οδηγίες των ειδικών». «Θέλω να κάνω μια δημόσια ενθάρρυνση, αυτές οι καλές συνήθειες να συνεχίσουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι να έχουμε και τα επόμενα θετικά νέα ότι τα καταφέραμε πράγματι, και τώρα που απελευθερώνουμε την οικονομική δραστηριότητα να μη δούμε μια νέα έξαρση των κρουσμάτων» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι οι συνθήκες απομόνωσης στην πρώτη φάση της υγειονομικής  κρίσης ανέδειξαν κάποια θετικά στοιχεία, όπως «η εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο στη συμμόρφωση με τους περιορισμούς, με τα υγειονομικά μέτρα που υπέδειξαν οι αρμόδιοι επιστήμονες και οι κρατικοί φορείς».

«Είδαμε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή τους εθνικού συστήματος υγείας όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών αλλά και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, όλοι οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος και η αυτοσυγκράτηση της εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή. Όλοι πραγματικά νομίζω ότι ο καθένας από τη μεριά του, ανέδειξε το καλύτερο στοιχείο που όφειλε εδώ» παρατήρησε, ενώ έκανε επίσης λόγο για «μεγάλα βήματα στην ψηφιακή τεχνολογία».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας διότι σώθηκαν ζωές και «γιατί καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε όπως παρακολουθεί κάθε μέρα κανείς τον ξένο Τύπο». «Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία έφερε τα μέτρα χαλάρωσης που αναφέρατε. Ότι μπορούμε δηλαδή από σήμερα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί αυτό εξαρτάται από την συνεχή επίδειξη ωριμότητας που επισημάνατε κι εσείς. Και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα πειθαρχούμε και θα δεχόμαστε την εφαρμογή των μέτρων γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος μας περιμένουν» συμπλήρωσε.

«Νομίζω ότι αποκτήσαμε ξανά εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στο κράτος, εμπιστοσύνη στην συμπεριφορά τους συμπολίτη μας» είπε με τη σειρά του ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αυτή την εμπιστοσύνη που τόσο πολύ ήταν το ζητούμενο τα χρόνια της κρίσης και ξαφνικά φαίνεται να την έχουμε κατακτήσει, είναι στο χέρι μας να διαφυλαχθεί».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό