17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της Ν.Δ.

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πολύ αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, σημειώνοντας ότι αναμένει καθαρή νίκη της Ν.Δ. Κάνοντας δε έναν απολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας που ολοκληρώνεται σήμερα είπε πως «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα».

«Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη Ν.Δ., θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και να υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν είναι ο ίδιος που θα αποφασίσει τον χρόνο των δεύτερων εκλογών, σημειώνοντας πως θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με την υπόθεση Κατρούγκαλου και για το αν υπάρχει «κρυφό πρόγραμμα» στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε σε όσα έχουν γίνει στο παρελθόν: «Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο» είπε.

Δεν άφησε επίσης ασχολίαστη την παράλληλα πλατφόρμα καταγραφής των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. «Κατάκτηση της ελληνικής δημοκρατίας είναι οι δίκαιες και αδιάβλητες εκλογές, όλα αυτά για τα παράλληλα συστήματα θυμίζουν και τα παράλληλα νομίσματα, δεν δίνω και πολύ σημασία» είπε, συμπληρώνοντας: «Δεν νομίζω ότι κανείς θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα».

Αναφερθείς στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε: «Εννοούσε αυτό που είπε. Δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά και ο κ.Κουτσούμπας, το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στη Χρυσή Αυγή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί που διαδήλωναν στη μνήμη του».

Έκανε επίσης λόγο για «αδιανόητη στοχοποίηση» του Διονύση Σαββόπουλου σχολιάζοντας: «Διώξανε τον κακομοίρη τον Κατρούγκαλο, τον μαρτυριάρη, αλλά κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, που έκανε την επανεμφάνισή του για να στοχοποιήσει τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Μάνος Χατζηδάκης που επίσης είχε στοχοποιηθεί από τον αυριανισμό είχε πει ότι ψηφίζω Ν.Δ. γιατί είναι το μόνο κόμμα που μου επιτρέπει να το βρίζω. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε με τον Διονύση Σαββόπουλο, είναι ολόκληρη φιλολογία τοξικότητας».

ΕΝΦΙΑ: Υπό εξέταση παρεμβάσεις σε χωριά και νησιά

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «έχουμε κάνει ήδη σημαντική παρέμβαση, δεν είπαμε ότι πρέπει να τον καταργήσουμε, αλλά να τον μειώσουμε».

Ξεκαθάρισε πως «δεν είναι στον προγραμματισμό μας νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ» δηλώνοντας πάντως πως θα εξέταζε παρεμβάσεις σε μικρά χωριά και νησιά, να δώσουμε κίνητρα για να μείνουν οι κάτοικοι». «Μην ξεχνάτε την παρέμβασή μας για τον φόρο γονικής παροχής. Ευνοούμε τη μεσαία τάξη» πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό