16.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κώστας Αχ. Καραμανλής : Δεν θα υπάρξει νησί χωρίς αεροπορική σύνδεση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχουν προγραμματιστεί έργα στον χώρο των μεταφορών ύψους 13 δισεκατομμυρίων επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός

Κώστας Αχ. Καραμανλής : Αν και θα υπάρξουν αλλαγές στα αεροπορικά δρομολόγια δεν θα υπάρξουν νησιά χωρίς σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. Την δέσμευση αυτή ανέλαβε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταφορών, Κώσταντίνος Αχ.Καραμανλής.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο υπουργός «τα δρομολόγια προσαρμόζονται στα δεδομένα της κρίσης. Μπορώ να δεσμευτώ όμως πως ό,τι κι αν συμβεί δεν θα αφήσουμε κανένα νησί χωρίς σύνδεση». Επίσης αναφέρθηκε συνολικά στον κλάδο των αερομεταφορών σημειώνοντας πως «έχει εταιρείες που προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία και είμαστε αποφασισμένοι να τον προστατεύσουμε».

(Με έργα 13 δις θα συμβάλλει ο κλάδος των μεταφορών στην ανασυγκρότηση της οικονομίας τονίζει ο Κ.Καραμανλής) 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ήδη το υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία. Επισήμανε πως «η επανεκκίνηση δεν θα είναι απλή υπόθεση, για την επόμενη μέρα μετά την κρίση, έχουμε ήδη προγραμματίσει έργα ύψους πάνω από 13 δισ. Ευρώ». Σημείωσε μάλιστα πως ευελπιστεί «σε μια νέα κουλτούρα διεθνών συνεργασιών σε όλα τα θέματα, από τη δημόσια υγεία μέχρι φυσικά την οικονομία».  Σχολιάζοντας μάλιστα την στάση  της Ευρώπης τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα κινδυνεύσει Πιστεύω ακράδαντα ότι ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ένας: συνεργασία και αλληλεγγύη»,

Αναφορικά με το πολιτικό κλίμα ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι «σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, επιτρέπεται η αντιπολίτευση, αλλά όχι ο πολιτικός χουλιγκανισμός» υποστηρίζοντας ότι αυτές τις φωνές θα τις απομονώσει η κοινωνία. Μάλιστα εγκάλεσε την αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι «έχει ξεκινήσει δυστυχώς ένα εμπόριο λαϊκισμού που δεν τιμά την αντιπολίτευση».

(Αντιπολίτευση ναι, πολιτικός χουλιγκανισμός όχι, υποστηρίζει ο υπουργός Μεταφορών) 

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας θυμίζουμε ότι ο υπουργός Μεταφορών έχει επισημάνει πως «για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν. Εξετάζεται σοβαρά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών, αλλά και για τις μετακινήσεις στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό