23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Την Παρασκευή αναμένεται απόπλους δεύτερου πλοίου από τη Λάρνακα για τη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έφτασε στο λιμάνι Λάρνακας από την Ρόδο και έχει σημαία Γουινέα Μπισάου. Aναμένεται να φορτωθεί ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων και να αποπλεύσει για τη Γάζα

Στο λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται από χθες δεύτερο πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται την Παρασκευή να ξεκινήσει με προορισμό τη Γάζα για την μεταφορά 500 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για το πλοίο “Jennifer” το μήκος του οποίου είναι 80 μέτρα. Έφτασε στο λιμάνι Λάρνακας από την Ρόδο και έχει σημαία Γουινέα Μπισάου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο αναμένεται να φορτωθεί ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων η οποία έφτασε από το εξωτερικό αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης και από εκεί μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι Λάρνακας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει το πλοίο Jennifer περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο λιμάνι Λάρνακας τοποθετήθηκαν σαρωτές τους οποίους χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό από το Ισραήλ. Θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι της ανθρωπιστικής βοήθειας για λόγους ασφαλείας και στην συνέχεια θα γίνει η φόρτωση των ειδικά συσκευασμένων μπαλέτων στο πλοίο.

Αναφέρουν επίσης ότι το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει αύριο από το λιμάνι Λάρνακας και εκτιμάται ότι θα φτάσει στην Γάζα σε 36 ώρες.

Με την άφιξη του πλοίου στην Γάζα και λόγω της γεωμορφολογίας του βυθού, το πλοίο θα αναμένει να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει το “Open Arms” και η πλατφόρμα MMS ARIS και θα στηθεί επιχείρηση εκφόρτωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας από το πλοίο Jennifer στην πλατφόρμα και από εκεί θα μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια στην ακτή.

Αυτό γίνεται λόγω του ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις ακτές της Γάζας μεγάλα πλοία λόγω του ότι τα νερά είναι ρηχά και δεν είναι έτοιμες ακόμη οι υποδομές που αναμένεται να κατασκευάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό