22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κύπρος και Ελλάδα οι πιο ακριβοί ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αποτελέσματα βγήκαν από έρευνα για λογαριασμό του BBC

Ελλάδα και Κύπρος αποδεικνύονται οι πιο ακριβοί προορισμοί για τις διακοπές των Βρετανών στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο ακριβός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα από έρευνα για λογαριασμό του BBC.

Η έρευνα από την πλατφόρμα σύγκρισης κόστους ταξιδιών TravelSupermarket δείχνει πως το μέσο κόστος ανά άτομο για ένα οικογενειακό πακέτο all-inclusive διακοπών επτά ημερών στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.098 λίρες για τον φετινό Αύγουστο.

Τον Αύγουστο του 2022 το αντίστοιχο κόστος ήταν 974 λίρες.

Ο ακριβότερος προορισμός είναι η Κύπρος με αντίστοιχο κόστος 1.153 λιρών. Ακολουθούν κατά σειρά η Πορτογαλία με 1.000 λίρες, η Τουρκία με 991 λίρες, η Ισπανία με 926 λίρες και η Βουλγαρία με 842 λίρες.

Η μέση αύξηση του κόστους διακοπών για τους Βρετανούς στην Ευρώπη είναι της τάξης του 12% φέτος, αν και σε κάποιους προορισμούς είναι σημαντικά υψηλότερη: Κρήτη 25%, Τενερίφη 22%, Μαγιόρκα 21%.

Σε σύγκριση δε με τις προ πανδημίας και υψηλού πληθωρισμού τιμές το 2019, η μέση αύξηση υπερβαίνει το 30%, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Αυξημένο συνολικά είναι επίσης το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης φέτος, κατά σχεδόν 10%.

Στην Ελλάδα καταγράφεται πάντως σημαντική μείωση (-25%) στην τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο. Η ενοικίαση οχημάτων είναι ο μοναδικός τομέας των ταξιδιών που έχει μειωμένο κόστος φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό