16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Απόλλων Παραλιμνίου στο «8», απέκλεισε τον Άγιο Νικόλαο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 109′ ο Γεωργιάδης – Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν

Ο Απόλλων Παραλιμνίου πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας του Αγίου Νικολάου στην παράταση (1-2). Ο Γεωργιάδης άνοιξε νωρίς το σκορ (2′), με τον Μηνά (30′) να «απαντάει» για το 1-1 που παρέμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση των 90 λεπτών. Στην παράταση ο Γεωργιάδης με εκπληκτικό τρόπο σκόραρε εκ νέου (109′) χαρίζοντας τη νίκη, και συνάμα το εισιτήριο για την επόμενη φάση που θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Με… το «καλημερα» πριν καλά καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Νικολάου, οι γηπεδούχοι έβαλαν «φωτιά» στο ματς.

Στο 2ο λεπτό ο Απόλλων Παραλιμνίου κέρδισε φάουλ σε καλό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όπου με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο ματς, «παγώνοντας» τον Άγιο Νικόλαο.

Από εκεί το ματς απέκτησε φρενήρη ρυθμό για ένα εικοσάλεπτο, με τη μπάλα να «ανεβοκατεβαίνει» στις δύο περιοχές. Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός πως βρέθηκαν αρκετές φορές στην αντεπίθεση με προϋποθέσεις είχαν κακές τελικές επιλογές.

Στο 19ο λεπτό ο Γεωργιάδης λίγο έλλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο ματς. Ξανά με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας, με τον Γιαγκόζη να απομακρύνει εντυπωσιακά με ανάποδο χέρι.

Μέχρι και την ανάπαυλα ακολούθησε ένα πιο ήπιο –από άποψη έντασης- υπόλοιπο ημιχρόνου. Ο Άγιος Νικόλαος «ευτύχησε» να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο ημίωρο χάρη στο υπέροχο τελείωμα του Μηνά, ενώ η κεφαλιά του Γεωργιάδη δεν βρήκε στόχο μετά την όμορφη ενέργεια και σέντρα του Ντελίρη στο 40΄.

Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να φυλάνε τα «νώτα» τους, με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου να τις βρίσκει στο 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς «λογαριασμούς» για την επανάληψη με το συνολικό σκορ να βρίσκεται στο 3-3 (2-2 πρώτο ματς).

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκει στον Απόλλωνα. Στο 51′ μετά από γύρισμα κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, ο Ελέζι έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Ο Άγιος Νικόλαος παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή στα λεπτά που ακολούθησαν, δεν έδειχνε ότι μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου, δίχως να έχει απειλήσει με αξιώσεις.

Στο 67′ ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ελέζι σούταρε με το εξωτερικό μακριά από τη μεγάλη περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Γιαγκόζη, με την μπάλα ωστόσο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, την κούραση να είναι εμφανής, και μόνο τους Σερραίους να κάνουν εμφανείς τις όποιες επιθετικές αρετές είχαν ακόμη να επιδείξουν, έφτασαν κοντά στο πάρουν το ματς στο 87′ όταν το σουτ του Καρυοφυλλη μετά από όμορφη ανάπτυξη έφυγε άουτ.

Η «απάντηση» από τον Άγιο Νικόλαο ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μηνά μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, όμως το δυνατό του σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία για τους Κρητικούς στο δεύτερο μισό, με τις δύο ομάδες με το πέρας των 90 λεπτών να οδηγούνται στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του εξτρά χρόνου, δεν είδαμε πολλά πράγματα. Διάθεση για ρίσκο δεν υπήρχε, όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη δυνάμεων και τον φόβος του αποκλεισμού, «στένευε» τα περιθώρια όσον αφορά το θέαμα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η ομάδα από το Παραλίμνιο πήρε αυτό που άξιζε βάση της εικόνας της σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο 109′ Γεωργιάδης βγήκε μόνος του απέναντι στον Γιαγκόζη όπου με τρομερό πλασέ «ζευγάρωσε» τα τέρματα του, «υπογράφοντας» τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Λαμία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό