23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κόλπος του Μεξικού. Πήρε φωτιά η επιφάνεια του ωκεανού μετά από διαρροή φυσικού αερίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Pemex, η κρατική πετρελαϊκή εταιρία του Μεξικό, ανακοίνωσε πως χθες το πρωί, προκλήθηκε πυρκαγιά στην επιφάνεια του ωκεανού, δυτικά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού.
Η φωτιά κατασβέστηκε περίπου πέντε ώρες αργότερα, με την εταιρία να τονίζει πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από ρήξη ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που συνδέεται με μια πλατφόρμα στο κοίτασμα Ku-Maloob-Zaap, το πιο σημαντικό της Pemex. Το Ku-Maloob-Zaap βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη νότια άκρη του Κόλπου του Μεξικού.

Η Pemex τόνισε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και πως η παραγωγή δεν επηρεάστηκε μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς περίπου στις 5:15 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πλήρως μέχρι τις 10:30 το πρωί.
Η Pemex, που έχει μακρό ιστορικό μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων σε εγκαταστάσεις της, πρόσθεσε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού διαμέτρου 12 ιντσών.

Από το Κου Μαλουμπ Ζάαπ παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου της Pemex, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% της ημερήσιας παραγωγής σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η στροβιλομηχανή των ενεργών εγκαταστάσεων παραγωγής του Κου Μαλουμπ Ζάαπ επηρεάστηκε από ηλεκτρική καταιγίδα και ισχυρές βροχοπτώσεις,
υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσε της Pemex, η οποία έκανε γνωστό πως οι εργαζόμενοι της χρησιμοποίησαν άζωτο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η εταιρεία είπε ότι θα διερευνήσει τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό