23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κόλαση περιμένει τους Ουκρανούς που πέρασαν τον Δνείπερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν ουκρανικές μονάδες που έχουν περάσει πάνω από τον ποταμό Δνείπερο στην κατεχόμενη από τη Ρωσία αριστερή (ή ανατολική) όχθη του ποταμού στη Χερσώνα, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη.

Η Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, είναι εν μέρει μόνο κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν πετύχει την ανακατάληψη μέρους της περιοχής. Την Τρίτη η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της είχαν εδραιωθεί στην ανατολική όχθη του ποταμού. Η εξέλιξη θα μπορούσε να προαναγγέλλει την έναρξη μιας προέλασης προς την κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία, με την Ουκρανία να λέει την Τετάρτη ότι αρχίζει να απωθεί τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική όχθη.

Ενώ η ανακατάληψη της πόλης Χερσώνας από την Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο ήταν μια ήττα σοκ για το Κρεμλίνο, οι ρωσικές δυνάμεις στην αντίπαλη όχθη εξακολουθούν να ελέγχουν εκτάσεις εδάφους και να βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά από τα οποία υποχώρησαν.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, Βλαντιμίρ Σάλντο, είπε σε σχόλια που μεταφράστηκαν από την Google στο Telegram ότι οι ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό – επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι αυτό είχε συμβεί.

«Τώρα έχουν ανασυρθεί πρόσθετες δυνάμεις», είπε, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποκλειστεί στο χωριό Κρίνκι, όπου τους περίμενε «μια πύρινη κόλαση». «Βόμβες, πύραυλοι, πυρομαχικά από βαριά συστήματα φλογοβόλων, βλήματα πυροβολικού και drones πετούν εναντίον του [Ουκρανικές δυνάμεις]… Μόνο τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες, οι συνολικές απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περίπου εκατό μαχητές».

Αντιδράσεις για τις νέες κυρώσεις

Εν τω μεταξύ το Κρεμλίνο αντέδρασε έντονα και στις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. Με την ανακοίνωση των κυρώσεων, η ΕΕ είχε γίνει ένας «χρήσιμος ηλίθιος» για τις ΗΠΑ, είπε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ευρώπη για να βοηθήσουν τους δικούς τους στόχους πολιτικής. Πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι κυρώσεις δεν θα είχαν κανένα αποτέλεσμα και ήταν εις βάρος της ΕΕ.

Το 12ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας περιλαμβάνει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών και εξαγωγών και μέτρα για την ενίσχυση του ανώτατου ορίου στις τιμές του πετρελαίου μεταξύ άλλων μέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό